NEURJE DIVJALO OD MEJE Z ITALIJO DO KOROŠKE: V Piranu poškodovan dimnik, na Ajdovskem klestila toča (FOTO)

Slovenija

Del Slovenije od meje z Italijo pa vse do Koroške je včeraj popoldne zajelo neurje. Na Ajdovskem je toča poškodovala streho objekta in nekaj vozil, v naselju Gradišče v Mestni občini Slovenj Gradec pa je plaz zasul stanovanjski objekt. Gasilci so imeli polne roke dela z odpravljanjem posledic.

Intervencija colskih gasilcev. Foto: PGD Col

Toča, ki je nekaj po 16. uri zajela območje nad Colom na Ajdovskem, je poškodovala streho objekta v kraju Bela v bližini Podkraja. Poveljnik gasilske zveze Ajdovščina Kristijan Polanc je pojasnil, da še oskrbujejo objekte, ki jih je poškodovala toča. S strehe enega od objektov so odstranili poškodovane sončne panele, občanom pomagajo s prekrivanjem poškodovanih streh. Toča je poškodovala tudi nekaj avtomobilov.

V Postojni je po podatkih centra za obveščanje meteorna voda zalila garažo stanovanjskega objekta, cesto in dvignila kanalizaijski pokrov. Posredovali so tudi delavci cestnega podjetja in gasilci prostovoljnega gasilskega društva Studenec. Sodeč po objavah na družbenih omrežjih so točna zrna na Postojnskem, ki so padala v okolici Logatca, ponekod presegla premer štirih centimetrov. Močna nevihta, ki je v nekaterih krajih postregla z debelo točo, je popoldne zajela tudi območje severovzhodno od Idrije.

Na Koroškem, kjer so se s posledicami močnega vetra spopadali že v četrtek popoldne, so neurja po podatkih centra za obveščanje povzročila težave predvsem na območju občin Mislinja, Slovenj Gradec, Dravograd in Vuzenica.

Kratkotrajno neurje ni prizaneslo niti obali, kjer se je v Piranu po dosedanjih podatkih poškodoval dimnik stanovanjske hiše in drevesi.

VIDA MACURA IN NUŠA ROJS V KOPRU: Kaj sta punci ekstremno (za)kuhali? (VIDEO in FOTO)

Nuša slovensko Obalo zelo dobra pozna in zelo rada jo tudi večkrat obišče. Med drugim meni, da je zdravju prijazna morska atmosfera, še posebej v trenutnih epidemioloških razmerah, ko se soočamo s korona virusom, najbolj primerna lokacija za oddih. Nuša je Štajerka, s petjem se ukvarja že vrsto let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija