NEURADNO: Novi direktor piranske občinske uprave naj bi bil Robert Smrekar

Piran

Poročali smo že o tem, da je piranska občina iskala novega direktorja oziroma direktorico občinske uprave, po odstopu Daniela Tomljanovića. Po naših informacijah so na občini odločitev o kandidatu že sprejeli, za funkcijo pa naj bi bil izbran Robert Smrekar, direktor Krajinskega parka Strunjan. 

Občina je 30. aprila objavila dva javna natečaja, eden izmed njih je bil za zasedbo prostega uradniškega delovnega mesta "Direktor občinske uprave". Kot so nam tedaj pojasnili na občini, so prejeli šest primernih prijav kandidatov.

Ko smo na občini poizvedovali o kandidatih, nam njihovih imen niso hoteli razkriti, so pa nam tedaj potrdili, da so med njimi tudi "politično in poslovno poznane in znane osebe".

Tokrat so nam potrdili, da so kandidata že izbrali, vsi pa so bili o tem tudi pisno obveščeni. Informacijo o tem, kdo je bil izbran, nam bodo lahko uradno potrdili šele v ponedeljek. So pa nam potrdili, da so vsi kandidati pošto z vsebino o njihovi odločitvi že prevzeli.

Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi bil za direktorja občinske uprave Občine Piran izbran Robert Smrekar, ki sicer vodi Krajinski park Strunjan.

Robert Smrekar

Slednji nam je potrdil, da je prejel sklep o odločitvi župana. A ob tem dodaja, da odločitev še ni povsem uradna, saj sklep po njegovih besedah še ni dokončen.

Zanimalo nas je tudi, zakaj se je odločil za prijavo na to delovno mesto. Kot nam je pojasnil Smrekar, je to zanj "profesionalni izziv. Mislim, da sem s svojim delom v Krajinskem parku Strunjan dosegel, da določene stvari znam in zmorem."

Med drugim smo poročali tudi, da je nekdanji direktor piranske občinske uprave Daniel Tomljanović trikrat neuspešno opravljal strokovni izpit iz upravnega postopka. Spomnimo, izbran kandidat mora že imeti opravljen strokovni izpit ali pa ga mora opraviti najkasneje v treh mesecih od sklenitve delovnega razmerja. Kot nam je pojasnil Smrekar, ima opravljen "pravniški državni izpit, po starem pravosodni izpit, znotraj njega pa tudi omenjeni strokovni izpit".

Robert Smrekar je po izobrazbi magister prava, magistriral pa je leta 2012 na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici.

Tomaž Gantar in Robert Smrekar

Na mestu direktorja Krajinskega parka Strunjan je od leta 2018, že pred tem pa ga je šest mesecev vodil kot v. d. direktorja. Še pred tem se je ukvarjal z organizacijo kongresnih in kulturnih prireditev, z nepremičninskimi in gradbenimi projekti in s splošno pravno prakso.

Gre za dolgoletnega člana stranke DeSUS, leta 2018 je tudi kandidiral za poslanca na državnozborskih volitvah na listi stranke v Piranu. V lanskem letu se je prijavil tudi na razpis za portoroški Avditorij, a tedaj ni bil izbran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija