NEURADNO: Kek bo postal novi slovenski selektor

Slovenija

Ni skrivnost, da je Matjaž Kek trenutno praktično edini resen kandidat za selektorja slovenske nogometne reprezentance. Časnik Ekipa SN pa danes poroča, da sta se Kek, ki je nazadnje spisal nogometno pravljico na Reki, in Nogometna zveza Slovenije (NZS) že dogovorila vse malenkosti in podrobnosti in da je to, kar je javnosti znano, zdaj tudi dogovorjeno.

Kot poroča časnik – uradne potrditve sicer nimajo – bo NZS dogovor s Kekom že v nekaj dneh tudi uradno predstavila javnosti. Bržkone se bo to zgodilo že pred 2. decembrom, ko bo Slovenija na žrebu v Dublinu dobila tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.

Kek je bil v mladosti nogometaš Maribora, igral pa je tudi v Avstriji. Prve trenerske uspehe je prav tako doživel z Mariborom, ki ga je leta 1999 popeljal v ligo prvakov. Položaj selektorja Slovenije je prvič zasedel januarja 2007 in Slovenijo preko dodatnih kvalifikacij z Rusijo popeljal na svetovno prvenstvo 2010 v JAR. Po nastopu na jugu Črne celine je bila Slovenija celo 19. na jakostni lestvici Mednarodne nogometne zveze.

Kek in NZS sta sodelovanje prekinila oktobra 2011, ko ga je nasledil Slaviša Stojanović. Mariborčan je nato postal trener Rijeke, ki je v sezoni 2016/17 pod njegovim vodstvom prvič v zgodovini osvojila naslov hrvaškega prvaka. Oktobra letos sta se klub in trener po vrsti slabših izidov razšla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pimplc |  22 .11. 2018 ob  02: 49
saj je vseeno kdo je selektor ali pa psihiater. Igralci pac niso na nivoju... prepocasni, preutrujeni da bi zdrzali prvi polcas ter brez osnov... kr menjajte selektorje non stop. ne pomaga. gremo dalje....
Mladinski pogon |  21 .11. 2018 ob  12: 38
Mladinski pogon je ze dolgaaaa lets porazen, kako ps ne, če zmankuje strokovnjskov in ko so interesi nekaterih v klubu drugačni kot bi morali bit. Pejte si samo malo ogledat treninge vse selekcijah v Kopru. 3/4 vaj smo mi imeli 15-18 let nazaj v klubu. Premalo znanja, kar vidis ko trener govori svoji ekipi.
Justino |  21 .11. 2018 ob  11: 52
Šoda,ker si bo pokvaril sloves - pač ta generacija nogometašev ni iz pravega test in ni možno narediti z njimi velikega uspeha--žal !