NEUPRAVIČENO NAJ BI ZAPRAVLJALI DAVKOPLAČEVALSKI DENAR: To so okostnjaki, ki padajo iz omar bivše vlade

Slovenija

Na službi vlade za razvoj in kohezijsko politiko naj bi po poročanju POP TV neupravičeno zapravljali davkoplačevalski denar. Nekateri zaposleni naj bi z njim opravljali zasebne nakupe ter si s službenimi avtomobili privoščili potovanja v tujino, je za televizijo razkril eden izmed zaposlenih, ki pa je želel ostati anonimen.

Med drugim naj bi se z davkoplačevalskim denarjem okoristil tudi vodja kabineta nekdanje ministrice Alenke Smerkolj, Igor Lakota (na fotografiji), ki je po navedbah vira s službeno kartico iz ZDA naročil pisarniški stol v vrednosti 700 evrov. Ta je bil nato dostavljen v Avstrijo, kjer pa ga je Lakota prevzel s službenim avtomobilom. Poleg tega naj bi si med drugim izplačal tudi vikend teambuilding v vrednosti tisoč evrov.

Lakota je potrdil, da je iz ZDA naročil "poseben" pisarniški stol, ki pa je po njegovih navedbah stal "le" 379 evrov. Glede teambuildingov pa je pojasnil, da so bili ti namenjeni vsem zaposlenim.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Franka |  22 .12. 2018 ob  16: 14
Nič novega, v koparsko opštino poglejte, kako se avte privat v bertokih pere, pa v nalivih se opčinska vozila pere, pa občinska čistilna služba v bošabarino pere