NEUČAKAN PRIMORSKI ŽUPAN: Še pred uradno izjavo o sestavi nove vlade, se je Brežan že zahvaljeval za vodenje ministrstva

Slovenija

Kandidat za ministra za naravne vire in prostor je župan občine Tolmin Uroš Brežan, je na družbenem omrežju Facebook objavila občina Tolmin. Na volitvah v DZ je v volilnem okraju Tolmin zbral 33 odstotkov glasov. "Področje, ki mi bo zaupano, sem dobro spoznal že s perspektive župana," je ob tem zapisal Brežan.

Na Facebooku Občine Tolmin so zapisali, da je najverjetnejši novi mandatar Robert Golob vodenje ministrstva za naravne vire in prostor ponudil županu Brežanu. Slednji bo - v kolikor bo potrjen, prvi minister iz Posočja, so navedli.

Ob tem so objavili Brežanovo izjavo, v kateri je zapisal, da je počaščen, da mu je Golob izkazal zaupanje. Premislek ni bil preprost, saj odločitev pomeni, da za sabo pušča več kot 15-letno delo v tolminski občini, je ob tem dodal. "Obenem pa se tudi zavedam, da je funkcija, za katero kandidiram, izjemno zahtevna in odgovorna in da bodo dosedanje izzive nadomestili še zahtevnejši," je zapisal.

[ŽUPAN UROŠ BREŽAN KANDIDAT ZA OKOLJSKEGA MINISTRA ????????] Najverjetnejši mandatar dr. Robert Golob iz Gibanje Svoboda je...

Posted by Občina Tolmin on Wednesday, May 11, 2022

Verjame, da mu bodo pridobljene izkušnje v pomoč pri opravljanju nove funkcije. "Navsezadnje pa sta pri odločitvi, da sprejmem povabilo, prevladala izziv in želja, da do sedaj pridobljeno znanje unovčim tudi v širšem okolju," je dodal.

Obljublja, da bo občina Tolmin ostala v skrbnih rokah, zastavljeni projekti pa bodo nemoteno tekli dalje. Vodenje občine bo do jesenskih lokalnih volitev prevzel eden od podžupanov, ki ga bo za to pooblastil sam, je še zapisal.

Prvaki strank Gibanja Svoboda, SD in Levice sicer še usklajujejo seznam ministrskih imen. Pričakovati je, da bo po sestanku znan vsaj razrez po strankah, bržkone pa tudi katero od imen kandidatov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  11 .05. 2022 ob  18: 23
Glede na vse skupaj, je bilo rečeno, da bodo člani vlade strokovnjaki in ne politiki. Poleg tega, pa so ravnokar povedali, da ima Hrvaška preko 360 vetrnic, ki proizvajajo od 8% do 10% potrebne električne energije, mi pa imamo 2 vetrnici. Pa tudi predlogi za Pohorje niso šli skozi, bomo videli ko bo prišla v jeseni kurilna in grelna kriza, kako se bomo ogrevali...