NESREČO JE POVZROČIL VOZNIK AVTOBUSA: Prevažal 26 potnikov; znano, kaj se je zgodilo (FOTO)

Kronika

Jutranjo nesrečo na pomurski avtocesti je po do zdaj zbranih podatkih povzročil voznik avtobusa romunskih oznak, ki je zapeljal desno z vozišča, kjer se je avtobus prevrnil na bok v jarek. Na njem je bilo 26 potnikov in trije šoferji. Potnik in dve potnici so na kraju umrli, trije pa so bili huje poškodovani, so pojasnili na PU Murska Sobota.

Prometna nesreča na relaciji Gančani-Lipovci v smeri Murske Sobote se je zgodila okoli 5. ure, na avtobusu s priklopnikom pa so bili tuji državljani. Trije, dve potnici in potnik, so na kraju podlegli poškodbam, trije pa se zaradi hujših poškodb zdravijo v bolnišnici, je v izjavi za medije pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš.

Policisti po njenih besedah o nesreči še zbirajo obvestila, ogled nesreče na kraju pa vodi preiskovalna sodnica, ki je odredila izredni tehnični pregled avtobusa in strokovni pregled za šoferje.

Kot je še pojasnila na novinarska vprašanja, je za druge potnike na avtobusu poskrbel Dars. O državljanstvu potnikov po njenih navedbah še nimajo podatkov. Prav tako še preverjajo podatke o tem, kam so bili namenjeni oziroma na kakšni poti so bili in koliko so bili stari umrli. Po njenih navedbah pa po doslej znanih podatkih med potniki ni bilo otrok.

Pomurska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče dlje časa zaprta med priključkoma Gančani in Lipovci v smeri proti Mariboru, nekaj po 9. uri pa je promet stekel po prehitevalnem pasu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija