"NESREČNI" TURISTI PRED ZAPRTIMI BENCINSKIMI SERVISI NA ŠMARSKI: Niti OMV niti Petrol urnika ne namerava podaljšati

Koper

Bralka nas je opozorila na voznike, ki se v poznih večernih urah peljejo po Šmarski cesti in iščejo odprt bencinski servis. Kot navaja, gre večinoma za vozila tujih registrskih oznak, kamperje, prikoličarje, ki so namenjeni proti meji s Hrvaško. Ustavljajo se pred zaprtimi bencinskimi servisi in ne vedo, kje bi lahko natočili gorivo. Konkretno gre za OMV-jev in Petrolov bencinski servis.

Gre za eno najbolj prometnih cest proti hrvaški meji, po kateri se valijo kolone vozil, predvsem turistov. Zato v času poletne sezone problem postane toliko večji. Bralka pravi, da sta včasih oba, tako Petrolovo kot OMV-jev bencinski servis, delala do poznih ur. OMV je bil izven sezone odprt do 22.00, v času poletne sezone pa do 23.00. Petrol je izven sezone obratoval do polnoči, v času poletne sezone pa 24.00. A tako je bilo "včasih".

Pri OMV pravijo, da urnike prilagajajo "pričakovanjem strank". "Poletni urnik bencinskega servisa OMV v Šalari se v zadnjih letih v poletnem času ni spremenil in je od ponedeljka do četrtka od 6.00 do 22.00, med vikendi pa do polnoči," pojasnjujejo.

BONUS VIDEO: Šokanten in nenavaden galebji rop v koprski restavraciji

Po poletnem urniku bo servis začel delovati jutri oziroma s 1. julijem. "Ta bo v primerjavi s preostankom leta daljši za dve uri. Odpiralnega časa v tem trenutku ne načrtujemo dodatno podaljševati, poleg tega se v bližini že nahajata dva bencinska servisa, ki obratujeta 24 ur dnevno," dodajajo pri OMV.

Petrolov bencinski servis na Šmarski je trenutno odprt med 5.00 in 22.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa med 6.00 in 23.00. S 1. julijem bo pričel obratovati po poletnem urniku, to je vse dni v tednu med 5.00 in polnočjo.

"V bližini Petrolovega bencinskega servisa na Šmarski se nahaja naš bencinski servis na avtocesti Kozina-vzhod, ki je odprt tako iz smeri Ljubljane kot iz smeri Kopra neprestano," pravijo pri Petrolu.

Pri Petrolu pojasnjujejo še, da je v času turistične sezone razmerje med domačini in tujci enako, pri OMV pa opažajo porast tujih gostov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bujenabrigu |  01 .07. 2022 ob  21: 41
Naj tankajo v lijepi njihovi, tam naj tudi lulajo kakajo in pustijo svoje skovace
Martin Kacur |  30 .06. 2022 ob  18: 50
od turistov ni koristi
Martin Kacur |  30 .06. 2022 ob  17: 56
Ma doma naj bodo. Ni nobene koristi od njih.
KošaMona |  30 .06. 2022 ob  17: 39
Dovolj delajo kaj! Tankaj prej pa bo