NESREČE SO SE KONČALE V BOLNIŠNICI: V Izoli in Kopru zbili pešca, na Bistriškem otrok pod motokultivator

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 66 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 199 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali devet tatvin, dva vloma in dva poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v devetih primerih.

Ob 9.49 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Izoli. 67-letni voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce zbil 77-letno peško. Lažje poškodovano so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola na pregled. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Ob 15.09 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na krožni cesti v Kopru. 86-letni voznik osebnega avtomobila je trčil v 32-letnega pešca, ki so ga poškodovanega odpeljali v SB Izola. Vozniku sledi plačilni nalog.

Ob 19.34 je v vasi Jasen pri Ilirski Bistrici 9-letni otrok z dvorišča pritekel na vaško cesto, direktno v motokultivator, s katerim je po cesti peljal 60-letni domačin. Otroka so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18. uri so policisti na mejnem prehodu Starod pri 57-letnem vozniku tovornega vozila s Hrvaške ob vstopu v Slovenijo odkrili ponarejeno CMR - listino o tovoru. S tem se je voznik izognil plačilu cestnine, s čimer je kršil tudi določila CPP (omejitev prometa - lokalni promet). Listino so mu zasegli, po končanem postopku je bil napoten nazaj na Hrvaško. Sledi mu kazenska ovadba.

Tatvine

V Kopru je nekdo s parkiranega vozila pri tržnici ukradel električno kolo znamke Giant trans e+, vredno 4400 evrov. V Izoli pa je nekdo s plovila na Lonki ukradel izvenkrmni motor Yamaha, vreden 1200 evrov. Prav tako v Izoli so ženski iz Lucije ukradli mobilni telefon znamke Huawei P30 LITE BLUE, slušalke za telefon in gotovino iz denarnice.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu, ki je bil nasilen do stare mame, so izrekli prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Motili javni red in mir

Zvečer je bil v lokalu v Žusterni vinjen gost. 45-letnika, ki je kričal na goste in jim grozil, po prihodu policistov na kraj pa s kršitvami ni prenehal, so policisti pridržali. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 2.57 so policiste poklicali iz Ankarana, kjer sta bila na recepciji hotela dva vinjena moška, ki se nista hotela odstraniti. Policisti so ju dobili na kraju in ugotovili njuno identiteto (eden je iz Škofij, drugi iz Hrvatinov). Pred tem sta popivala v avtokampu, kričala in motila nočni red in mir, odredb varnostnika pa nista upoštevala. Prav tako sta žalila tudi receptorja v hotelu. Eden od njiju ni upošteval niti odredb policistov naj se umiri, zato so mu odredili pridržanje, drugi pa je po končanem postopku kraj zapustil. Obema sledi plačilni nalog.

Zvečer so policisti v Kopru zasegli osebni avto 63-letnemu vozniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper prijeli štiri ilegalne migrante. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 20 ilegalnih migrantov. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija