NESREČA S SMRTNIM IZIDOM NA TOLMINSKEM: Med vožnjo padel pod traktor

Kronika

Včeraj popoldne se je na lokalni cesti v naselju Logaršče na Tolminskem zgodila huda prometna nesreča. Ob 17.25 je starejši moški padel s traktorja, ki je nato zapeljal čezenj. Kljub takojšnji pomoči – s helikopterjem so ga odpeljali v ljubljanski klinični center – je zaradi hudih poškodb umrl.

Slika je simbolična. 

Kmetijski traktor s priklopnikom je iz smeri Klavž proti Ponikvam vozil 51-letni moški z območja Tolmina. Na priklopnem drogu, ob prednji stranici prikolice, se je prevažal tudi 77-letni domačin. Slednji je med vožnjo padel s traktorskega priklopnika na vozišče, kolo omenjenega priklopnika pa je nato zapeljalo čezenj. Pri tem je 77-letnik utrpel hude telesne poškodbe.

Poleg policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi reševalci nujne medicinske pomoči ZD Tolmin, ki so poškodovanemu starejšemu moškemu na kraju nudili prvo pomočso sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Kasneje so ga prevzeli člani dežurne ekipe reševalcev helikopterske nujne medicinske pomoči in poškodovanca z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center, kjer je po nekaj urah zaradi hudih telesnih poškodb umrl. Policisti so o hudi nesreči na Tolminskem obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gre za prvo smrtno žrtev v letošnjem letu na cestah na Severnem Primorskem.

Novogoriški prometni policisti bodo zoper voznika kmetijskega traktorja podali kazensko ovadbo zaradi suma povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Deli novico: