NESREČA NA SMUČIŠČU CERKNO: Sedežnica ju je porinila naprej, ženska padla na tla in si poškodovala glavo

Kronika

V ponedeljek okrog 13. ure so idrijski policisti obravnavali nesrečo na žičniški napravi na smučišču Cerkno, v kateri se je poškodovala 47-letna smučarka.

Fotografija je simbolična.

Kot je sporočil Dean Božnik s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, je do nesreče prišlo na spodnji postaji dvosedežnice proge Grič, kjer je ženska skupaj z drugim smučarjem čakala na prihod sedežnice. Zatem je sedežnica oba smučarja porinila naprej tako, da je 47-letna smučarka z glavo udarila ob tla in se poškodovala. Kot so še sporočili s PU Nova Gorica, je bila ženska tudi v nezavesti. Drugi smučar pri padcu ni bil poškodovan, kmalu zatem pa se je sedežnica ustavila.

Policisti Policijske postaje Idrija nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin nesreče in bodo po njenem zaključku podali ustrezen ukrep. Glede omenjene zadeve so policisti poleg preiskovalnih organov obvestili tudi inšpektorja za žičniške naprave in smučišča. Na kraju so  poškodovanki reševalci in zdravnik nudili zdravniško pomoč, nato pa je bila z reševalnim vozilom odpeljana najprej v Zdravstveni dom (ZD) Idrija ter na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija