NESREČA NA PIRANSKEM POSTAJALIŠČU: Z avtobusom peško stisnil ob steno; v drugem primeru sopotnico vrglo skozi vrata

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 110 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 317 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, dve s hujšimi poškodbami in tri z lažjimi. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, pet tatvin in eno roparsko tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali 212 ilegalnih prehodov državne meje.

Fotografija je simbolična. 

V soboto ob 0.25 so na Dolinski cesti v Kopru 24-letni voznici osebnega avtomobila izmerili hitrost 110 km/h (omejitev je 50 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Istega dne ob 14.35 so bili policisti obveščeni, da je voznik avtobusa v Piranu na avtobusni postaji spregledal peško, 57-letno državljanko Nemčije, in jo z delom vozila potisnil ob steno. Pri tem se je peška poškodovala, odpeljana je bila v izolsko bolnišnico. Vozniku bo izdan plačilni nalog.

Ob 20. uri so prejeli prijavo nasilja v družini na območju Sežane. Policisti so ustavili nasilnega moškega, ki je peljal osebni avtomobil. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,89 mg/l alkohola, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Ker daljše obdobje izvaja fizično in psihično nasilje, bo zanj podana kazenska ovadba, sledi mu tudi obdolžilni predlog. Poleg tega mu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

Ob 20.12 je v Hrpeljah 67-letnik z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce trčil v 73-letnega pešca. Ta se je pri trčenju lažje poškodoval, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo ob 14.15 pa so bili policisti obveščeni o hujši prometni nesreči v Dutovljah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 24-letni domačin peljal iz Dutovelj proti Tomaju. Ko je pripeljal v ovinek, je vozilo zavrtelo in je trčil v kamniti zid, pri tem pa je 53-letno sopotnico vrglo skozi sopotnikova vrata, ki so se odprla pri trčenju. Huje poškodovano so odpeljali v izolsko bolnišnico, sledi kazenska ovadba.

Ob 16.40 je policiste poklical očividec in prijavil, da na cesti od Rižane proti Dekanom močno vijuga osebni avto. Policisti so ustavili 53-letno voznico, ki ji je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,00 mg/l alkohola. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi obdoložilni predlog in plačilni nalog.

Danes ob 0.40 so bili policisti obveščeni, da je zagorel objekt z orodjem v Divači, prišlo je tudi do eksplozije. Požar so gasilci omejili okoli 3. ure, nastala je večja materialna škoda.

Ob 7.47 pa je v Spodnjih Škofijah 71-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu zbil 43-letno peško. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  26 .09. 2022 ob  20: 35
Še malo je nesreč - glede na to kako hodijo turisti po Piranu in po delu, kjer z avtobusi pripeljejo na postajo. Tam je še s kolesom težko in nevarno vozit, kaj šele z avtobusom. Pešci hodijo kot kokoši, ki jih po enem letu spustijo na dvorišče. Hodijo vsepovprek po cesti. Ne-da bi pogledal se zažene čez cesto, pa se premisli in gre nazaj . . . Po izkušnjah se ne bi čudil, če se je nemka poskušala prerinit med avtobusom in zidom, ko se je voznik busa ustavil zaradi kakega drugega pešca in nadaljeval vožnjo misleč, da na njegovi desni še vedno ni nobenega.