NESREČA NA CESTI PROTI VANGANELU: Policisti so ga našli v prevrnjenem vozilu

Kronika

Včeraj ob 20.20 so policisti dobili informacijo, da je na cesti od Kopra proti Vanganelu prevrnjeno vozilo na streho. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 46-letni voznik peljal preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal na brežino in se z vozilom prevrnil na streho. V vozilu je bil sam in ni bil poškodovan. Izdali so mu plačilni nalog.

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 127 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in šest tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih.

Kraje in vlomi

V Kopru je nekdo vlomil v počitniško hišo, iz katere je ukradel neregistriran moped Tomos avtomatik, modre barve. Ob 19.20 je bil v Kopru najden zapuščen moped. Vrnili so ga lastniku in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  

Na cestah

Dopoldan so v Pivki ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 13.10 so v Kopru kontrolirali voznika tovornega vozila, 57-letnega državljana Poljske. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,13 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledilo je obveščanje sodišča in privedba v postopek. Sodnica mu je izrekla kazen 1200 evrov, 18 točk in prepoved vožnje na območju Slovenije.

V Postojni so ob 1. uri ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 mg/l. Z rezultatom se ni strinjal, izstopil je iz vozila in pričel bežati. Ko so ga dohiteli, se je pričel upirati, zato so policisti uporabili prisilna sredstva. Odredili so mu pridržanje, ki je bilo prekinjeno zaradi zdravstvenih razlogov. Odrejen je bil strokovni pregled, kršitelj pa odpeljan v Splošno bolnišnico Izola. Sledi obdolžilni predlog.

Na obvoznici pri Izoli so 19-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 155 km/h. Ker je voznik začetnik, so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Invalidski voziček na PP Koper

Ob 18. uri so policisti dobili obvestilo, da je za blokom na Pahorjevi v Kopru invalidski voziček z modrim ogrodjem in napisom Action 2000. Policisti z zbiranjem obvestil niso mogli ugotoviti lastništva, zato se hrani na Policijski postaji (PP) Koper, kjer ga lahko prevzame lastnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija