NESLAVNI REKORD NA NAŠIH CESTAH: 26 kazenskih točk in 2590 evrov globe za voznico

Kronika

V Vojniku je v sredo opita voznica, ki je vozila tudi pod vplivom prepovedanih drog, povzročila prometno nesrečo z gmotno škodo. Policisti pa so pri pregledu vozila ugotovili, da so na vozilu tudi poškodbe, nastale pred dvema dnevoma, ko je voznica odpeljala s kraja nesreče.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imela 0,41 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Hitri test na prisotnost drog pa je pokazal, da je bila voznica tudi pod vplivom konoplje in kokaina.

Kot so sporočili s policije, je voznica osebnega vozila na makadamskem parkirišču najprej trčila v stanovanjsko hišo in nato pri vzvratnem premiku še v sprednji del pravilno parkiranega osebnega vozila ter v železni nosilec nadstreška ob objektu. Policisti so ji odredili strokovni pregled na prepovedane droge, a ga je voznica odklonila.

Pri pregledu vozila so policisti ugotovili še poškodbo na levi strani njenega vozila, ki se je ujemala s poškodbami na vozilu udeleženemu v prometni nesreči pred dvema dnevoma, ko je povzročiteljica s kraja prometne nesreče odpeljala.

Do omenjene prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje po levi strani vozišča. V tem primeru so zoper voznico uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu postaje prometne policije Celje, ki bo v nadaljevanju o prekrških izdal odločbo. Voznici grozi globa v višini 620 evrov.

Zaradi omenjenih prekrškov sledi zoper voznico obdolžilni predlog, grozi ji tudi globa v višini 1920 evrov in 26 kazenskih točk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bižad |  17 .02. 2023 ob  13: 06
Ta mentalna spaka bi morala dobiti doživljensko prepoved vožnje in še kakšno leto ali dve zapora.