NEPRODANO: Bužekijanove nepremičnine na polovično ceno

Piran

Na včerajšnjo sodno dražbo ni prišel nihče, ki bi se zanimal za šest zemjišč in rastlinjakov Edija Bužekijana. Gre za nepremičnine, na katere je vpisana hipoteka, tokrat so jih prodajali po izklicni ceni 296.540 evrov, na naslednji dražbi pa se bo znesek prepolovi.

Po poročanju časnika Delo je sicer Bužekijan sodišču predlagal izvzem nepremičnin iz izvršbe, ki jo je predlagal upnik Matjaž Zupančič ter preklic prve javne dražbe. Sodišče je Bužekijanovo vlogo zavrglo, podal naj bi jo prepozno.

Na Mali Sevi vrsta nepravilnosti

Spomnimo, da je Zupančič Bužekijanu v letih 2014 in 2014 posodil 300 tisočakov. Lucijčan se je namreč zapletel v projetk Turistične kmetije Bužekijan, zdaj Posestva Mala Seva. Tega je pod drobnogled vzela tudi gradbena inšpekcija, njihovih odločb pa ni izvršil nihče.

Že dve leti nazaj bi morali odstraniti kamnite podporne zidove, ograjo, paviljon, rezervoar za vodo in podzemni prostor. Preostalo bi morali skladno z dovoljenji po pisanju dela urediti do 11. janurja 2015.

Deli novico:

a bo podpise overila |  15 .11. 2015 ob  10: 43
Polka ????
unknow |  14 .11. 2015 ob  03: 29
proddajte jih posebaj...takoj bi kupu eno nepremicninoo 6tih si pa ne morem privosciti :P
zoran13 |  13 .11. 2015 ob  13: 34
ZLATKA OLAH

Protestira, ker je sodišče prodalo stanovanje namesto garaže

Prostor pred stavbo okrajnega sodišča v Piranu je Zlatka Olah tlakovala s plakati, s katerimi opozarja na - tako je prepričana - sodno krivico, zaradi katere ji grozi, da bo kmalu z družino ostala brez strehe nad glavo. Po odločitvi sodnice s piranskega sodišča je zaradi 4000 evrov dolga izgubila trisobno stanovanje v Luciji, pa bi lahko samo garažo.

Zlatka Olah se je vrsto let ukvarjala z gostinstvom; v nekem trenutku posli niso več tekli dobro in nabrala si je za 41.000 evrov dolgov. S pomočjo hčerke je večino zneska uspela odplačati, ostalo ji je samo še 4000 evrov dolga, ko je eden od upnikov okrajnemu sodišču v Piranu predlagal, da z javno dražbo njenih nepremičnin izterja dolgove. Začela se je pot navzdol, ki je ni bilo več mogoče ustaviti.
Javna dražba, o kateri ni vedela

Okrajno sodišče v Piranu je sprva za predmet javne dražbe določilo pokrito parkirišče v kleti bloka v Luciji, kjer Zlatka Olah stanuje. V januarju 2014 sodišču garaže ni uspelo prodati, zato se je lotilo 155.000 evrov vrednega stanovanja. Zlatka Olah je medtem odplačevala svoj dolg in njenemu odvetniku Nikici Kljajiću, ki jo je zastopal pro bono, je uspelo prepričati dva največja upnika, da sta predlagala preložitev javne dražbe stanovanja. “Sodišče nas je obvestilo, da bo dražbo, razpisno za maj 2015, preložilo na julij,” pravi odvetnik Kljajić. A do javne dražbe je kljub temu prišlo, in sicer prav maja. Zlatka Olah je izgubila stanovanje in garažo.

O tem, da se je premislila glede datuma prodaje, sodnica ni obvestila ne Olahove ne njenega odvetnika; Zlatka Olah je o prodaji izvedela, ko je dobila povabilo, naj na sodišče pride po ostanek kupnine. Sodnica ga je prodala za 80.000 evrov, poplačala upnike, Zlatki Olah pa dala preostalih 74.000 evrov. S tem si lahko kupi kvečjemu garsonjero, ki pa bi bila premajhna zanjo, njeno hčerko in dva mladoletna vnuka.
Odločali so upniki, ne sodnica

Sodnica prav tako ni upoštevala prošnje, naj ji ne zaseže stanovanja, pač pa upnike poplača s prodajo garaže. Kar trikrat je Olahova vložila prošnjo in vsakič bila neuspešna. Sodnica ji je odgovorila, da se upniki s tem ne strinjajo. “Kaj ni sodnica tista, ki odloča in vodi postopek, ne pa upniki?” je zgrožena Zlatka Olah. Na odgovore piranskega okrajnega sodišča, ki bi odgovoril na očitke, v uredništvu Primorskih novic še čakamo.

Kupec stanovanja, ki je doma v Trebnjem, od Olahove lahko vsak trenutek zahteva izselitev. A ona pravi, da ga bo zapustila samo mrtva. Odvetniki so ji svetovali, naj uporabi edino preostalo pravno sredstvo - kazenska ovadba.
http://www.primorske.si/Novice/Istra/Protestira-ker-je-sodisce-prodalo-stanovanje-names