NEPRIMERNO OBNAŠANJE NA KOPRSKIH TRAMPOLINIH SE NADALJUJE: "Otroci se iz varnostnika norčujejo in mu odgovarjajo"

Koper

Potem ko so pred časom vandali poškodovali kar pet od sedmih trampolinov v parku ob semedelski promenadi, njihovo uporabo zdaj nadzorujejo varnostniki. A to nekaterih pri njihovem neprimernem obnašanju ne ustavi, bralec, ki nas je na to opozoril, pa se zato sprašuje, kakšna pooblastila sploh imajo uniformiranci, ki krožijo po parku.

"Trenutno gre za ustno opozorilo," delovanje varnostnikov, ki skrbijo za red v koprskem parku, opisuje direktor Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper Duško Madžarović, ki je s primeri neprimernega obnašanja sicer seznanjen, a ocenjuje, da je stanje bistveno boljše kot prej. "Predvidevam, da bo to dobra rešitev za glavno sezono," dodaja Madžarović.

"Kak je to varnostnik za čuvanje trampolinov, ki nima nobene pravice za red? Pravkar otroke opozori in ti mu veselo ugovarjajo ter se norčujejo iz njega in ostalih otrok ter ne poslušajo in ignorirajo vsa opozorila," pa dogajanje na trampolinih opisuje eden od naših bralcev (ime hranimo v uredništvu), ki se sprašuje, če imajo ti varnostniki pooblastila, da vsaj pokličejo policijo.

Madžarović odgovarja, da sami pooblastil za ukrepanje nimajo, lahko pa v primeru večjih kršitev (kot je bila denimo kraja vzmeti), pokličejo policijo ali mestno redarstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .05. 2019 ob  21: 26
24
otroci se obnašajo tako kot so vzgojeni.
vseved |  20 .05. 2019 ob  21: 25
-7
@ brezimeni ,@ Istriano, za vaju je Pucer GOSPOD, z velikim G.
Istriano |  20 .05. 2019 ob  15: 29
V Ankaranu se še vedno nič ne dela in to z 9 milijoni proračuna, ki jih je takratni predsednik KS Ankaran samo sanjal. De luxe hotel za koga?
 |  20 .05. 2019 ob  14: 32
@istriano, res, ste zapostavljeni, pa olimpijskega bazena tudi nimate svojega, pa kakšen delux hotel, pa stadion, ... pa še bi se našlo. :-)

Spodaj pa, ko že omenjaš to polentasto polento od Pucerja, vprašaj malo volilce, zakaj je tako gladko izgubil, pa morda še vprašaj v Ankaranu, kjer je bil predsednik krajevne, kjer ni naredil nič od nič. Nula. Zero.
Istriano |  20 .05. 2019 ob  12: 29
12
Bubo pa nam napiši kaj se je zgradilo v času županovanja Irene Fister, če veš kdo je to. Lepo napiši zgradil se je ta, ta, ta in ta objekt ali cesta ali karkoli. Ali pa Dinota Pucerja, ki je bil župan tik pred Popovičem. Lepo napiši, zgradila se je ta in ta cesta.
bubobubo |  20 .05. 2019 ob  12: 16
-1
pred katerimi objekti se je pa Popovič slikal, ko je prevzel vlogo župana,......a ja, takrat sploh še ni bilo Kopra, ...."L'ho inventato io Koper" Pipo, Pipo....ups Popo
Istriano |  20 .05. 2019 ob  12: 12
Oddaljena 10-15 minut sem pozabil
Milan48 |  20 .05. 2019 ob  12: 12
Saj potem zakaj plačujemo varnostnika (ki tam vadi stanje na svojih nogah in gledanje neba), če lahko sami pokličemo redarje (ki imajo veliko dela z obkroževanjem Kopra in iskanje za trenutek napačno parkirane avtomobile) ali policaje (ki pa so rajši v pisarnah in v akcijah meritev hitrosti) kakor, da bi se ukvarjali s takimi prijavami in prepotentnimi otroki in njihovimi zavezniki (starši, nonoti)?
Istriano |  20 .05. 2019 ob  12: 12
15
Začnite na primer v vasi, kjer živite, ki je oddaljena samo 10-15 z avtom iz centra Kopra. Otroci tam že desetletja čakajo na kakšno še tako majhno igrišče. Vas nima niti enega kvadratnega metra igrišča ali koša ali gola. Proste občinske zemlje v vasi je pa na desettisoče kvadratnih metrov. Dajmo akcija!
Istriano |  20 .05. 2019 ob  10: 02
26
E, bo moral naš super športni direktor napet kakšno drugo mišico in si izmisliti delujoč način varovanja Popovičeve športne dediščine. Ves čas se ta direktor fotografira ob objektih, ki so bili zgrajeni v času vladavine Borisa Popoviča in predstavlja kako je dobro poskrbljeno za šport v Kopru, sam pa še eno opeko ni postavil za kakšen nov športni objekt. Dajmo gremo delat in ne samo sedet v fotelju, ker nam davkoplačevalcem ne rasejo evri na drevesih. Tempo, tempo, saj ste športnik ali pač?