Neprijetna laž!

Kje je zdaj to globalno segrevanje?! Meni je mraz! Baje je bila letošnja velika noč ena izmed bolj mrzlih, na Otoku pa celo najbolj mrzla v zgodovini. Čeprav se je koledarska pomlad pričela že pred časom in se dnevi daljšajo, tisto pravo še čakamo. Kmetom jo je dodobra zagodla zmrzal in žled se je minuli teden nabiral na vejah oljk. Slovenijo so snežne razmere presenetile in promet je zastal. In baje bo še bolj mrzlo. A ni nekdo govoril o dvigu temperature, ki jo prinašajo podnebne spremembe? O CO2 in ostalih rečeh? Kje so sedaj tisti glasni parlamentarci, ki so tako zagnano to zagovarjali? Vneto zagovarjali, seveda brez kakršnihkoli tehtnih argumentov!

Hja, tako je to, ko imaš govorniške sposobnosti, zmanjka pa procesa evalvacije oziroma zagovarjaš druge interese, lastne ali od trenutne politike. V resnici se je ravno pred nekaj leti naš planet Zemlja začel ohlajati!

Imel sem srečo, da smo v Izoli pred nekaj leti med prvimi gostili priznanega strokovnjaka Dr. Alkalaja, ki je na argumentiran in znanstveni način razložil temperaturne procese, ki jih doživlja naš planet. Njegova razlaga je sovpadala z razlago mnogih priznanih strokovnjakov tistega časa, začuda pa ni bila skladna z razlago, ki so jo ponujali v mainstreamu, razlago, ki jo je zagovarjala tudi klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj, ki je bila  v tako v ZDA kot v Sloveniji blizu določenim političnim opcijam. Bolj tehtna je pa zvenela razlaga Dr. Miša Alkalaja, čeprav je bila v kontratendenci s splošnim prepričanjem, ki so nam ga takrat vsiljevali masovni mediji.

Spomnim se, da povabiti takrat Alkalaja v Izolo ni bilo lahko, saj je bil gospod ravno na obisku pri svojih sorodnikih v Izraelu (je namreč judovskega porekla, kot pove priimek sam), vendar je po mesecu in pol dopisovanja vendarle pristal in v palači Manzioli smo imeli zanimiv večer z znanstvenikom, ki je bil tudi pionir interneta na naših tleh, on je namreč naredil enega izmed prvih brskalnikov v Sloveniji, Matkurjo. Upam, da se bova še kaj slišala, saj je izredno zanimiv sogovornik, morda bo povedal še kakšno o tej temi ali pa se bomo lotili kakšne druge.

 

A poglejmo si pobliže, kaj ne "štima" pri teoriji globalnega segrevanja, ki so nam jo vsa ta leta vsiljevali …

 

Ali je ogljikov dioksid sploh razlog klimatskih sprememb?

Dr. Mišo Alkalaj nam je takrat s pomočjo grafoskopa in grafikonov prikazal, da vidne korelacije med klimatskimi spremembami in izpusti ogljikovega dioksida ni. Kot mnogo drugih znastvenikov meni, da to lahko pripišemo tudi večji aktivnosti sonca. V zgodnjem srednjem veku je že bila velika otoplitev, večja kot je sedaj, to vemo iz zgodovinskih zapisov, saj so gradili velike monumentalne stavbe, to je možno z močnim gospodarstvom, na kar je vplivala možnost dvokratne letne žetve. V tistem času pa ni bilo ne avtomobilov ne toliko ljudi, ki bi s segrevanjem in ostalim onesnaževali toliko kot sedaj. Ogljikov dioksid torej ni kriv za segrevanje in ohlajanje ozračja. Kaj bi morali početi za znižanje izpustov ogljikovega dioksida? Malce cinično pravi, da bi morali, če bi hoteli spraviti raven CO2 na tisto iz leta 1909, pobiti skoraj polovico človeštva in se odreči avtomobilom. To seveda ni možno.

Biogorivo marketinška pogruntavščina

Biogorivo oziroma rastlinsko olje, iz katerega je narejeno, je po njegovem mnenju le marketinška pogruntavščina velikih korporacij in pridelovalcev koruze. Namreč, kot navaja, s presežki koruze so pridelovalci imeli probleme, komu ga prodati, saj revnejši sloji nimajo denarja, zato so z marketinško pogruntavščino izsilili prodajo z višjo ceno bogatejšim. Cena koruze se je v tem času povečala za trikrat.

Tudi v Sloveniji že plačujemo davke na izpuste CO2 in jih bomo še več. Zato bi morali kot volivci vedeti vsaj, da teza o kritičnem vplivu človeških izpustov na podnebje še zdaleč ni tako znanstveno utemeljena, kot nas želijo prepričati predlagatelji novih obdavčitev, ponudniki "nizkoogljičnih" rešitev in poklicni okoljevarstveniki.

Neprijetna resnica? Ne, bila je neprijetna prevara, ki so jo poceni kupili tudi mediji. Al Gore pa je na ta račun celo postal nobelov nagrajenec.

Sorodne vsebine: 

Kaj na Obali šteje?

Mati, ki je nimamo radi?

Knjižnico v mesto in več prostora za otroke?

 

Deli novico:

coolwafel |  25 .04. 2013 ob  22: 13
-1
zanimiva teorija samo mislim da je zgolj teorija,
moje skromno mnenje je da globalno segrevanje zveni tako, zime bodo vedno hujše/hladnješe in poletja vedno bol vroča in če nekako naredimo "inventuro" čez leto in leta opazimo segrevanje!

zmotrno je mislit da bo recimo po zimi čez dan 20C bo pa poleti pri nas vedno bol pogosto recimo 35C!
in to o koruzi je tudi zgolj teorija, svet ne bo nikoli deloval na bio olje (žau) in cene koruze dvigajo zgolj zato da "nagajajo" kitejcem ki so največji kupci, tu bodo še vojne ma ne zaradi koruze ampak zemlje za sadit koruzo!
kitajci kupujejo neverjetno velike površine terenov v Indiji za sadit koruzo in če mislite da ta koruza gre v "benzin" ali "hrano" (no nekaj že gre) se motite, resnica vam je vsak dan pred očem!

lp
moleto |  02 .04. 2013 ob  21: 02
in v SLO imamo evropski center proti suši......kaj bodo letos tej gospodje delali
Veteran |  02 .04. 2013 ob  12: 33
Zanimivo, ampak nič nenavadno.
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-21991487
Pingvini |  02 .04. 2013 ob  11: 57
Zanimivo. Po drugi strani se količina ledu na Antarktiki veča. http://news.nationalgeographic.com/news/2012/10/121013-antarctica-sea-ice-record-high-science-global-warming/
Veteran |  02 .04. 2013 ob  11: 29
-1
Aja, ker 45% manj ledene površine v 30 letih na Arktiki ni tehten razlog?
Še malo fizike za male novinarčke; Manj ledu, večja absorbcija žarkov v vodo, višja temperatura -> večje območje sitema visokega zračnega pritiska, ki potiska polarni zrak nad Evropo.