NEPRIJETNA IZKUŠNJA BRALKE NA ŽELEZNIŠKI POSTAJI V KOPRU: "Pridi, da ti ga pokažem"

Koper

Na naše uredništvo se je obrnila bralka z izredno neprijetno izkušnjo, ki jo je doživela na železniški postaji v Kopru. Tam naj bi jo nadlegoval brezdomec, jo zasledoval in spodbujal k spolnemu odnosu. "Pridi, da ti ga pokažem," je kričal, ko je bežala na varno. Ali je železniška postaja res postala zbirališče brezdomcev in uporabnikov prepovedanih drog, ki nadlegujejo potnike in sprehajalce, smo se pozanimali na Policijski upravi Koper in pri Slovenskih železnicah.

Bralka, ki nam je zaupala svojo grozljivo izkušnjo, pravi, da veliko potuje z vlakom in da je seznanjena, "kaj se dogaja na železniški postaji", vendar, da je nikoli do zdaj ni bilo strah voziti se z vlakom in se gibati po državi, dokler se ni zgodil incident na železniški postaji v Kopru. "Ta dan me je brezdomec zasledoval in spolno nadlegoval. S kraja, kjer se je incident zgodil, sem zbežala. Ves čas sem bila na telefonu z mamo, da bi v primeru, če bi se mi nekaj zgodilo, lahko ona ukrepala in poklicala policijo," je pojasnila pretresena bralka. Kot je dodala, je moški ni le zasledoval, temveč tudi spodbujal k spolnemu odnosu oziroma ji kričal "da mi ga bo pokazal". Po tem incidentu je dekle zaskrbljeno ne le za svojo, temveč tudi za varnost drugih punc, ki se vozijo z vlakom.

Na koprski železniški postaji naj bi se namreč zbiralo vedno več uporabnikov prepovedanih drog in brezdomcev. Ti so se še nekaj mesec nazaj zadrževali v muzejski lokomotivi, kjer so za seboj puščali igle in druge nevarne predmete. Slovenske železnice so nam že januarja zagotovile, da so lokomotivo zaprle, a kot kaže problemi ostajajo.

Uporabniki nedovoljenih drog in brezdomci naj bi se začeli zbirati v prostorih železniške postaje ter pred njo. Pri Slovenskih železnicah (SŽ) priznavajo, da ne gre za novost in da so že dlje časa seznanjeni s to problematiko, ki jo skušajo rešiti z video nadzorom in okrepljenimi rednimi obhodi varnostne službe. Obhodi so se v lanskem letu povečali, bilo jih je 80, saj naj bi se povečale tudi težave na sami postaji. Poudarjajo, da v času, ko vlaki vozijo po običajem voznem redu, igle, ki ostajajo za uporabniki prepovedanih drog, redno odstranjujejo na lastne stroške. "Za reševanje težav z odvisniki pa kot podjetje nismo pristojni," pravijo.

Poslali so nam tudi fotografijo sanitarij na železniški postaji, ki jih je njihova čistilka fotografirala 13. junija letos. Fotografija (spodaj) prikazuje porazno stanje sanitarij, ki so bile, po zagotovilu Slovenskih železnic, očiščene večer prej.

Policisti na železniški postaji dnevno navzoči

Tudi policisti so na železniški postaji dnevno navzoči, pravijo na Policijski upravi (PU) Koper. Kot pojasnjujejo, občasno res zaznajo kršitve in jih obravnavajo, a da problematika v primerjavi s preteklimi leti ne izstopa. Na železniški postaji so v letošnjem letu tako obravnavali štiri kršitve, in sicer dve kršitvi javnega rada in miru ter dve kršitvi po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob tem občane in občanke prosijo, da se v primeru zaznane kršitve javnega reda in miru ali kaznivega dejanja, distancirajo od kraja dejanja in čim prej pokličejo na interventno številko policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  25 .06. 2021 ob  16: 47
mogoče pa bržan najde rešitev
kokodek |  24 .06. 2021 ob  16: 41
21
dr. Krek vsej svoji dolgi karieri v boju proti mamilom ni bil vreden narediti ene varne sobe za zasvojene ljudi. Za nagrado je v penziji napredoval v direktorja !!!!
Bella |  24 .06. 2021 ob  16: 19
Forza, Popo, gremo!!!! Ta ekipa je nic od nic. Si ne zna postimat okoli svoje hise, ne zna naredit štabele ceste do svoje hise, ne zna postimat krozisca, da pride na glavno cesto....ma bo rihtal postajo ala šu.....
Popo, pripravi se, polećemo.....
popke |  24 .06. 2021 ob  15: 56
Ko bo pravoslavna crkva, bo paroh s službenim Audijem rešil zadevo, bo spreobrnil te pogane.


#POPO #DEJAN #ZAJKA