NEPRIJETNA IZKUŠNJA BRALKE NA PIRANSKI PLAŽI: "Od takrat smo bolj previdni" (FOTO)

Piran

Po hrvaški Istri že nekaj časa "straši" nevarna vrsta ožigalkarjev, kompasni klobučnjak. Slednjega so že opazili tudi na več slovenskih plažah. Ne gre jih jemati zlahka, strokovnjaki namreč opozarjajo, da lahko ožig meduze povzroči resne zdravstvene težave. Da jih je ogromno in da kalijo ugodje obiskovalcev plaž, je potrdila tudi naša bralka, ki nam je zaupala neprijetno izkušnjo.

Meduze, ki so iz morja preganjale kopalce v Piranu.

Potem ko so kompasne meduze sprva opazili v Pulju in Rovinju, so se te pojavile tudi v slovenskih obmorskih mestih. Preteklo nedeljo jih je v Piranu, na plaži pred hotelom, opazila tudi naša bralka. Če ste pomislili, da je v morju plavala le ena ali dve meduzi, se motite. "V dobrih dveh urah jih je bilo vsaj 30," nam je opisala.

Kot je dejala, so jih domačini pridno dajali iz vode, kopalcem pa je bilo vidno neprijetno v vodi, saj so bile meduze po njenih besedah precej velike, tudi do 30 centimetrov.

"Mi smo se zadrževali v nizki vodi, kjer smo imeli dober pogled na to, če je kakšna prišla. Na začetku smo napreč zaplavali v globljo vodo in zašli med meduze," je opisala neprijetno izkušnjo in dodala, da se je vse skupaj srečno končalo, ker niso meduze nikogar izmed njih opekle.

"Smo pa od takrat toliko bolj previdni. Otroka še vedno nočeta v globoko vodo, čeprav meduz že dva dni nismo videli," nam je še zaupala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KoVasJebe |  02 .07. 2022 ob  06: 41
Se dobro da je blo povedano tako po netu kot po TV. Samo folk je neumen in n3 bere nic kar bi morali. Samo jim gre zabava po glavi..pa kopanje v morju..pa kavice. No evo vam