NEPRIDIPRAVI V ENI NOČI RAZSTRELILI DVA BANKOMATA: S seboj odnesli 45.000 evrov (FOTO)

Kronika

V osrčju noči s petka na soboto so neznanci razstrelili bankomat zgoniške podružnice Zadružne kraške banke Trst Gorica. Štirje zamaskirani tatovi naj bi nato na enak način "udarili" tudi v kraju Pravisdomini na Pordenonskem. Skupno naj bi ukradli 45.000 evrov.

Kot poroča portal telefriuli.it, naj bi v današnji noči štirje zamaskirani moški v Frulaniji - Julijski krajini razstrelili dva bankomata. Okoli 2.30 so najprej razstrelili bankomat podružnice Zadružne kraške banke Trst Gorica v Zgoniku, kasneje pa še bankomat bančnega zavoda Bcc Pordenonese v kraju Pravisdomini. Skupno naj bi s seboj odnesli 45.000 evrov.

Po pisanju portala je eksplozija v Zgoniku povzročila večjo škodo, poškodovala je tudi del stavbe, v kateri je bil bankomat. Iz postelje pa je močan pok vrgel številne družine, ki živijo v bližni.

Le FOTO Doppio colpo messo a segno a Pravisdomini e a Sgonico da parte di un commando che utilizza l'esplosivo con la "marmotta". Ingenti i danni. Sul posto Polizia di Stato e Carabinieri

Objavil/a Telefriuli dne Petek, 23. april 2021

Tatovi so na ceste postavili več kraških zidakov z namenom, da bi si zavarovali hrbet oziroma upočasnili policijsko zasledovanje. Po sproženem alarmu v Zgoniku so na kraj prihiteli policisti tržaške kvesture in mobilne enote, pa tudi županja Monica Hrovatin.

Okoli 3.30 je ista skupina tatov razstrelila še bankomat v kraju Pravisdomini. Tudi tu je nastala večja škoda. Tatovi so po podvigu pobegnili neznano kam.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija