NEPRESTANO OBJAVLJATE SELFIJE? Morda imate težave s psiho

Trendi

Objavljanje fotografij in zasebnih podatkov pospešuje izločanje dopamina, hormona ugodja, ki je povezan z odvisniškim vedenjem in lahko preraste v psihične težave.

Ljudje, ki pogosto objavljajo selfije, označujejo mesta, na katerih se nahajajo in na družbenih omrežjih redno obveščajo javnost o tem, kako se počutijo, lahko to počnejo iz dolgočasja ali zato, da bi pritegnili pozornost, piše Huffington Post.

Nedavno objavljena študija Vseučilišča Columbia je razkrila, da 70 odstotkov mladih vsakodnevno obiskuje družbena omrežja. Te osebe petkrat pogosteje kadijo, trikrat pogosteje uživajo alkohol in dvakrat pogosteje kadijo marihuano. Takšno vedenje pa lahko privede v psihične probleme.

Izpostavljanje sebe in razkrivanje zasebnih podatkov povzroči povečano izločanje že omenjenega dopamina. Strokovnjaki smatrajo, da so družbena omrežja zgolj katalizator vse bolj pogostega "izgubljenega" vedenja mladih, ki nimajo pravih vzorov in odraščajo v dobi velike odvisnosti od tehnologije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  24 .03. 2021 ob  01: 00
Ja Pahor in njegov kolendar...
Verjetno bi mu lahko vse j..... v zivljenju samo bog ne daj nic okoli njegove lepote,bi ga prizadel do groba
kokodek |  21 .03. 2021 ob  11: 52
raziskava nam pove, da imamo predsednika odvisneža in psihiča
alfa |  21 .03. 2021 ob  06: 33
in povrh vsega jih še dodatno priklenejo na šolo na daljavo itd...in pol se čudijo in pišejo neka odkritja stoletja...vsi ,ki se stalno " selfirajo" se itak ve ,da nekaj ni v redu z njimi,bojim se ,da je naša mladina ,ta generacija ,žal zgubljena.