Nepremičnine za pet odstotkov cenejše kot lani

Cene nepremičnin na Hrvaškem so bile aprila za 4,8 odstotka nižje kot pred letom dni, v primerjavi z marcem pa so se znižale za 0,2 odstotka. Po podatkih spletne strani CentarNekretnina.net so se v hrvaški prestolnici nepremičnine v zadnjem letu dni pocenile za 6,5 odstotka, na obali pa za 2,5 odstotka.

Povprečna cena kvadratnega metra stanovanja v Zagrebu je aprila znašala 1615 evrov, kar je 5,8 odstotka manj kot aprila lani oz. 0,6 odstotka manj kot marca, navaja specializirana hrvaška spletna stran za nepremičninski trg.

Najdražja stanovanja je mogoče v Zagrebu najti v eni izmed osrednjih mestnih četrti, Medveščaku, kjer je treba za kvadratni meter v povprečju odšteti 2234 evrov. Najcenejša stanovanja pa so na skrajnjem vzhodu hrvaške prestolnice, v Sesvetah (1169 evrov). Tam so cene v letu dni padle za devet odstotkov.

Čeprav so se na letni ravni pocenile tudi nepremičnine na hrvaški obali, namreč za 2,5 odstotka, so bile aprila za 0,2 odstotka dražje kot marca. Povprečno je treba za kvadratni meter hiše ob jadranski obali odšteti 1545 evrov, za kvadratni meter apartmaja pa 1991 evrov.

Najdražje nepremičnine ob obali so bile na območjih Dubrovnika, Splita in Reke, najcenejše pa na območju Senja.

Več iz rubrike Družba:

V Liverpoolu zagnala poučni avtobus Johna Lennona

Tožilstvo opaža napredek pri pregonu gospodarskega kriminala

Kje so meje dovoljenega pri videonadzoru?