NEPOZABNO MARTINOVANJE V KLETI VINAKOPER: Kdo so vinarji, ki se bodo udeležili letošnje degustacije? (VIDEO)

Koper

Pred vrati je Martinov teden – v kleti Vinakoper bodo ta vinarjev praznik počastili s tremi edinstvenimi dogodki. Prvi dogodek je Martinova degustacija z istrskimi vinarji, ki se bo odvila v četrtek, 10. novembra, ob 17. uri.

Listje se poslavlja od bujne zelene in pozdravlja rumene ter oranžne odtenke, v ozračju se čuti hladen veter, v kleteh diši po mlademu vinu in plameni ognja božajo kostanje. Jesen neučakano trka na vrata in s seboj nosi martinovanje.

Vinakoper bo tako letos svoja vrata odprl v času od 10. do 12. novembra za tradicionalno Martinovanje Vinakoper. Pester program dogajanja se začne v četrtek z Martinovo degustacijo z istrskimi vinarji pod okriljem Društva vinogradnikov in vinarjev slovenske Istre, razprodanega edinstvenega koncerta Rudi Bučar in Hamo ter ekskluzivne večerje St. Martin by Kogo.

Prebudite Istro v sebi! Ta četrtek bo posvečen degustaciji vin v družbi istrskih vinarjev.

V Vinakoper si želijo, da je praznik vina zares živ. In prav za živahno vzdušje bodo na četrtkovem dogodku poskrbeli s kar štirimi lokacijami! Degustiralo se bo v Vinskem butiku, v atriju, restavraciji KOGO in na njeni terasi. Vsako prizorišče bo ponujalo svojo izkušnjo, zato z odločitvijo za obisk lahko računate na štirikratno doživetje. Seveda bo vsako kulinarično doživetje ponujalo tudi ustrezno spajanje z vini. In teh bo kar precej.

Skupaj se bo predstavilo 15 istrskih vinarjev, ki ponovno združeni v skupnem martinovanju podajajo vzor povezovanja, sodelovanja in boja za ohranjanje tradicije, avtohtonih posebnosti istrskih vin.

In kdo so vinarji, ki se bodo udeležili letošnje degustacije? Svoje brbončice boste tako lahko razvajali z vini iz kleti Vinakoper, Montemoro, Robi & Dorjano Korenika, Hreščak, Mahnič, Kmetija Bordon, Zaro, Montis, Santomas, Jogan, Rojac, Franko Markovič, Sartori, Vinales, Ražman in Brič.

Pisano družbo istrskih vinarjev je vedno lepo gledati, še posebej zato, ker se takrat zgodijo tudi posebni trenutki v izbrani družbi. Tam bosta namreč vinska kraljica slovenske Istre in vinska kraljica Slovenije, razglasili pa bodo tudi botra in botro za leto 2022.

Brez glasbe seveda ne gre. Nastopil bo odlični Oktet Aljaž, DJ pa bo poskrbel, da boste lahko poplesavali cel čas dogajanja.

Vstopnina za dogodek znaša 25 evrov. V ceno je vključena pokušina vin (na vhodu prejmete kozarec, degustirate na mizah vinarjev) ter dva degustacijska kupončka za martinove gourmet prigrizke.

Utrinki zadnjega Martinovanja: