NEPOŠTENO OBNAŠANJE NA KOPALIŠČU ŽUSTERNA: "Oni bi bili radi komot, gibalno ovirani pa na tleh" (FOTO)

Koper

Na Kopališču Žusterna so sredi junija namestili premično klančino in dvigalo za gibalno ovirane osebe, da bi se lažje premikale po kopališču ter varno vstopale in izstopale iz vode. Le nekaj dni kasneje so tik ob morju dodali še dovolj veliko kabino za preoblačenje in visoke lesene ležalnike. Obiskovalci kopališča v Žusterni pa opažajo, da predvsem slednje pogosto zasedajo tisti, ki jim ležalniki sploh niso namenjeni.

Na naše uredništvo se je tako obrnila bralka, ki redno obiskuje žusternsko kopališče, redno pa tudi opaža, da ležalnike, ki jih je koprska občina namestila za gibalno ovirane osebe, uporabljajo predvsem ljudje, ki z gibanjem nimajo nikakršnih težav. Ti naj bi si tudi omenjene ležalnike poljubno premikali po plaži – minuli konec tedna denimo sta se dva ležalnika pojavila pod drevesi, nad stopnicami, torej na območju, ki nikakor ne more biti namenjeno gibalno oviranim osebam. "Za nameček pa morajo biti osebe, ki bi visoke ležalnike, zares potrebovale, na tleh," opaža domačinka.

"Razumem, da so ležalniki v prvi vrsti ob morju privlačni, a so tam z namenom – za tiste, ki se težko premikajo. Upam, da bodo reševalci iz vode oz. skrbniki plaže odslej bolj dosledno opozarjali na neupravičeno uporabo teh ležalnikov," še pravi.

BONUS VIDEO: Pedofili prežijo tudi na naših plažah; kako reagirati?

Za pojasnila, kdo je odgovoren za red na plaži, s tem pa tudi za opozarjanje na neupravičeno rabo predmetov, namenjenih gibalno oviranim, ter ali so že prejeli kakšno pritožbo glede tega, smo se obrnili na upravljava kopališča, Marjetico Koper. Odgovorili so nam le, da za red pri uporabi infrastrukture, namenjene gibalno oviranim osebam, skrbi zaposleni na kopališču v sklopu poletnega dela"Ob neupravičeni uporabi te opreme opozori kršitelje ter skrbi, da je ta prvenstveno v funkciji gibalno oviranim osebam." 

Glede na podatek, da je bilo dvigalo dobro sprejeto in da je v vsakodnevni uporabi, gre sklepati, da bi gibalno ovirane osebe z veseljem uporabljale tudi njim namenjene ležalnike, če bi le bili prosti. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  03 .08. 2022 ob  08: 35
#Stiv Rivs to ti verjamem. Redarji delajo samo po nalogu ki ga napise njihov šef.
Si pa zašel iz debate o oviranih osebah na skiroje
Stiv Rivs |  02 .08. 2022 ob  20: 41
Redarji ?
Nisem prepričan.
Izola, velika gužva na rotondi pred lekarno.
Dve mali frkli na enem (!) elektičnem skiroju po pločniku švigneta mimo DVEH redarjev.
Oba sta se enostavno obrnila stran.
JKDWingChun |  02 .08. 2022 ob  18: 52
17
Kdo pa je se kdaj uposteval enega zaposlenega tipo na bazenih? Uniformirano osebo poslat tja pa bo mogoce kaj boljse, pa na lezalnike dat nalepke ali karkoli ki nakazuje da je namen invalidom! Dokler ti neka Fata in Mujo govorijo kaj naredit, se folk posmehuje. Poslat redarja( ki dejansko drugače itak nimajo nic pametnrga za delat) ali pa policijo pa da vidimo razliko
Sej zdej me bo kdo tu popljuval ampak to jr moje mnjenje.
Martin Kacur |  02 .08. 2022 ob  15: 37
12
Z južne meje je treba žico postavit na ralalsko črto.
forešter4 |  02 .08. 2022 ob  14: 10
18
@Pjero Shriba

se strinjam vse razen plamen po planinah, tam so ljudje delovni in marljivi da preživijo, to paraziti ki kradejo nam ostalim zrak
Pjero Shriba |  02 .08. 2022 ob  14: 00
33
Tudi v Izoli lahko gledamo take in drugačne turistične peteline.
S skiroji se vozijo, kot da so na domačem dvorišču.
Kljub prepovedi se praktično goli nasajajo v vsako luknjo.
Ob treh zjutraj se po starem mestu sprehajajo z bluetooth zvočniki na ves glas.
Parkirajo povsod. itd.. itd..
Ni problema, septembra se vrnejo v svoja plemena tam gori po planinah.
forešter4 |  02 .08. 2022 ob  12: 37
69
naša ''slovenska'' istra je šla u maloro
nobenga nijker da dela red, vse razpuščeno, vsak dela kar hoče, turisti pridejo znašat dol svoje celoletne frustracije, parkiranje vse povprek
ljudje smo šli u kurac, vsak bolj aroganten od drugega
komaj čakam september da se spokajo domov
kekec |  02 .08. 2022 ob  12: 16
59
Je morda kje označeno, da so ležalniki namenjeni gibalno oviranim? Kako naj sicer ljudje sploh vejo.
va cagar |  02 .08. 2022 ob  12: 11
50
Marjetici v vednost: pred 10-imi dnevi je bil glede tega problema opozorjen reševalec iz vode, ki je odgovoril da plažni delavec-dijak skrbi za to, od tistega dneva do nedelje je bilo vse po starem, oz.invalidi kjerkoli že, zdravi in predvsem zdrave pa na ležalnikih. dajte napise na ležalnike komu so namenjeni.Pa še to: če se plaža odpre ob osmih naj bo reševalec ob osmih v stolpu, ne pa da se primaje dvajset pred deveto, pomarenda in ob devetih spleza na stolp.