NEODGOVORNI SPREHAJALCI RAZJEZILI UPRAVLJAVCE PARKA: "Ne iščite bližnjic čez soline, z enim napačnim korakom naredite ogromno škode"

Piran

V Krajinskem parku Strunjan so sredi aprila pričeli z vzdrževalnimi deli na visokomorskem nasipu Strunjanskih solin. Že tedaj so opozarjali, da je prepovedano prehajanje preko območja gradbišča, a nekateri omejitev očitno še vedno ne upoštevajo. V krajinskem parku zato sedaj sprehajalce ponovno opozarjajo, naj ne iščejo bližnjic čez soline.

Kot so v Krajinskem parku Strunjan zapisali na svoji Facebook strani, sicer razumejo, da so sprehajalne poti desetletja tekle po čelnem nasipu, vendar je nasip trenutno zaprt zaradi sanacije, preostali del nasipa pa zaradi dotrajanosti. "Prosimo vas, da spoštujete zapore in ne iščete krajšnjic čez soline, saj z vašim ravnanjem grobo posegate v območje pridobivanja soli in območje zadrževanja in gnezdenja ptic. Le z napačnim korakom lahko solinarju naredite ogromno škode, ker mu uničite težko pridelano petolo. Nenazadnje pa je tako ravnanje prepovedano," je početje nekaterih sprehajalcev razjezilo upravljavce parka.

Javni zavod, kot upravljavec parka razume, da so vaše sprehajalne poti desetletja tekle po čelnem nasipu, vendar je...

Objavil/a Krajinski park Strunjan dne Petek, 29. maj 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  31 .05. 2020 ob  16: 48
Take "podvige" bi se lahko uredilo tudi preko zime TELEBANI...