NEOBIČAJNA TATVINA NA MARKOVCU: Domačinka je lonce hotela plačati z zlatnino

Kronika

Neznani storilec je v nedeljo na Markovcu ogovoril 80-letno žensko in ji v nakup ponudil posodo. Oškodovanka je moškega spustila v stanovanje, ker pa ni imela denarja za nakup, je moškemu pokazala zlatnino. Moški je pograbil nekaj kosov zlatnine in pobegnil. Policisti za storilcem še poizvedujejo, o zadevi pa bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje drzne tatvine.

V petek je v Kopru neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje ukradel več kosov različnega nakita. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V Kopru je nekdo odtujil motorno kolo znamke Suzuki AN400, kovinsko temno modre barve, registrske številke PO NL-67. Vse, ki bi vozilo kje opazili, prosijo, da pokličejo na tel. št. policije 113, policijsko postajo Koper na telefonsko številko (05) 611 67 00 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Ob 18.15 je bil OKC Policijske uprave (PU) Koper obveščen o ropu menjalnice v središču Kopra, o čemer smo že poročali. Moški še ni bil izsleden. Policisti še vedno prosijo za pomoč. Vse, ki bi karkoli vedeli o storilcu ali kaznivem dejanju ponovno pozivajo, da o tem obvestiljo policijo na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

V soboto je v Ankaranu neznani storilec vlomil v enega od lokalov in iz njega ukradel več alkoholnih pijač v vrednosti približno 500 evrov. Opravljen je bil ogled, sledi kazenska ovadba.

V Izoli je neznani storilec vlomil v kontejner in iz njega ukradel več kosov baterijskega orodja znamk Hilti in Bosch v skupni vrednosti približno 6.000 evrov. Za storilcem policisti še poizvedujejo, po končani preiskavi bo zoper njega podana kazenska ovadba.

V okolici Postojne je nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice ukradel 50 evrov gotovine in dve plačilni kartici, s katerima je opravil dva dviga v skupni vrednosti 1.000 evrov. Policisti ponovno opozarjajo, da v parkiranih vozilih na vidnih mestih ne puščate vrednejših stvari, saj lahko hitro postanete žrtev kaznivega dejanja.

V Izoli na plaži Svetilnik je neznani storilec 21-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine iz nahrbtnika ukradel denarnico z osebnimi dokumenti, bančno kartico in gotovino. Sledi kazenska ovadba.

V Postojni je neznani storilec na parkirišču z nosilca parkiranega avtodoma odstranil ključavnico in si protipravno prilastil električno kolo znamke Haibike Sduro 7, sive barve, brez akumulatorja. Škode je za 3.500 evrov.

Policisti so v nedeljo obravnavali kaznivo dejanje drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec 50-letni državljanki Kitajske iz nahrbtnika ukradel denarnico. Ko je oškodovanka opazila tatvino, se je napotila do svojega vozila, kjer sta jo pričakali dve neznani dekleti in ji denarnico izročili, vendar pa v njej ni bilo več 300 evrov in 1.000 hongkonških dolarjev. Zoper storilca bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

V Ankaranu je neznani storilec izpred enega od lokalov ukradel otroško kolo znamke Puky, tip Cyke active, svetlo modro-sive barve, vredno 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V Sežani je nekdo ukradel moped znamke Piaggio Ciao, bele barve, registrske številke KP HK-69. Vse, ki bi vozilo kje opazili, policisti naprošajo, da pokličejo na telefonsko številko policije 113, policijsko postajo Sežana na telefonsko številko (05) 707 15 00 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija