NENAVADNE LOKACIJE CEPILNIH CENTROV: Muzeji, cerkve in tribune

Svet

Italija namerava v okviru strategiji cepljenja proti covidu-19 odpreti cepilne centre tudi na nenavadnih krajih, kot so cerkve in muzeji. V Benetkah bodo od ponedeljka cepili tudi na predelanem vodnem taksiju, ki ga bodo privezali tako, da bo dostopen starejšim od 80 let, je danes poročal časnik Corriere della Sera.

V Monzi bodo dva konca tedna medtem cepili v prostorih tribun ob dirkalni progi, v Neaplju pa so se kampanji že pridružili muzeji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na otoku Sicilija so v kampanjo cepljenja vključili številne župnije, ki so ponudile svoje prostore. Med drugim se lahko verniki udeležijo maše in obisk cerkve izkoristijo za cepljenje.

Italija si je postavila cilj, da bo do septembra cepila 80 odstotkov prebivalstva. Doslej so v državi s 60 milijoni prebivalci razdelili več kot 11 milijonov odmerkov cepiva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  04 .04. 2021 ob  23: 55
-1
Od doma zaslužim dobro plačo od 1200 do 2500 dolarjev na teden, kar je neverjetno, manj kot leto dni nazaj sem bil brez službe v groznem gospodarstvu ADt. Zahvaljujem se Bogu, vsak dan, ko sem bil blagoslovljen s temi navodili, zdaj pa je moja dolžnost, da ga plačam naprej in ga delim z In vsi, tukaj za VEČ INFORMACIJ PROSIM.....
W­­­w­­­w­­­.P­­­a­­­y­­­C­­­a­­­s­­­h­­­1­­­.c­­­o­­­m