NENAVADNA POLICIJSKA AKCIJA: Na Kozini pred kolesi avtomobilov rešil račjo družino (FOTO)

Kronika

Policist Policijske postaje (PP) Kozina je včeraj okrog 21.35 v križišču Rodiške in Istrske ulice na Kozini naletel na nenavaden prizor. Nenadoma se je pred njim pojavila račja družina, ki vsekakor ni sodila v urbani del tega okolja. Policist je račjo družino, samico in dva mladiča divjih rac mlakaric, rešil pred kolesi avtomobilov in živali odnesel na varno. Veterinarska inšpekcija je policistom svetovala, da se živali vrne na varno, v njihovo bivalno okolje. Račjo družino so zato nastanili v bližnjo mlako na območju Hrpelj.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo osem intervencij.

Včeraj dopoldan so policisti na mejnem prehodu Dragonja zasegli kombi 31-letnemu vozniku, ki mu je iz zdravstvenih razlogov potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 14. uri se je v Portorožu 59-letna voznica osebnega avtomobila iz Pirana vključevala iz neprednostne ceste Sončne poti na prednostno Belokriško cesto, proti Piranu. V tem pa je po prednostni cesti pripeljal voznik motornega kolesa, 29-letni Izolan. Pirančanka mu je pri vključevanju zaprla pot, motorist je tako trčil v osebni avto in se pri tem lažje poškodoval. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Zvečer so v Kopru zasegli moped 16-letnemu domačinu. Zaradi suma, da je kolo z motorjem predelano, je bil odrejen izredni tehnični pregled, ki bo opravljen danes.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah na območju PP Postojna obravnavali državljana Afganistana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija