NENAVADNA KRAJA SREDI KOPRA: Bodo storilca razkrile nadzorne kamere? (FOTO)

Kronika

Konec prejšnjega meseca so v Mali loži v Kopru v okviru projekta Kamnita preproga Pirana postavili razstavo, a na ogled ni bila dolgo. Le nekaj dni zatem je namreč nekdo ukradel skoraj vse razstavne panoje.

Razstava v okviru projekta Kamnita preproga Pirana je bila postavljena 25. novembra v Mali loži v Kopru. A nekomu so bili razstavljeni panoji očitno tako všeč, da se je odločil, da jih bo vzel za svoje. Med 30. novembrom in 1. decembrom je namreč izginilo kar 12 od skupno 14 panojev. Krajo pa ni bilo lahko izvesti, saj so bili panoji v velikosti 140 krat 60 centimetrov, nam je povedala vodja projekta Kamnita preproga Pirana Romana Kačič.

Prijavo policiji je podala koprska občina, ki upravlja s prostorom Mala loža. Kot so nam pojasnili, je okvirna materialna škoda, ki je pri tem nastala, 300 evrov. "V znesek ni všteto avtorsko delo – postavitev in oblikovanje razstave, oblikovanje panojev, likovne zasnove in oblikovanje teksta," pravijo na Mestni občini Koper (MOK), ki je je Malo ložo obnovila letos julija ter tam uredila zunanji družabni in razstavni prostor.

Na koprski občini pravijo, da se z avtorico razstave Kačičevo dogovarjajo, da bi razstavo ponovno postavili prihodnje leto v januarju, stroške izdelave novih panojev pa bo krila MOK.

So storilca ujele nadzorne kamere?

Na Policijski upravi Koper so nam potrdili, da so prejeli pisno prijavo o tatvini 12 razstavnih panojev v Pretorski palači v Kopru. "Preiskava je v teku, policisti zbirajo informacije za ugotovitev storilca," so dodali, nismo pa uspeli izvedeti, ali so morda prejeli tudi posnetke nadzornih kamer. Na MOK so nam namreč pojasnili, da sicer v Mali Loži ni varnostnih kamer, je pa pod videonadzorom širše območje, vključno z razstavnim prostorom.

Ne gre za prvi primer

Podobna kraja se je že zgodila, in sicer dan po odprtju prve razstave Razglednice Kopra v Mali loži. Takrat je neznani storilec ukradel več razstavljenih fotografij.

Da ne bi več prihajalo do tovrstnih kraj, občina v prihodnje načrtuje območje dodatno zavarovati. Tako nameravajo Malo Ložo opremiti z varnostno kamero, napovedujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  17 .12. 2020 ob  21: 04
Pohvalno, kako ste ažurni. Že pol meseca z zamikom.