NEMŠKI PILOT SE JE IZGUBIL MED PANORAMSKIM POLETOM: Poglejte, kje je pristal!

Svet

Ljubiteljski pilot iz nemške zvezne dežele Baden-Württemberg je izgubil orientacijo med panoramskim poletom in pristal več sto kilometrov stran v Pragi. Češke oblasti so opozorile, da je to nevaren incident, ki se doslej še ni zgodil.

Fotografija je simbolična.

Dogodek se je zgodil konec marca, ko je 79-letnik popolnoma nenajavljeno tik pred sončnim zahodom pristal na praškem letališču in to na progi, ki je bila zaradi del zaprta. Nemški pilot se na pozive po radiu in rdeče luči ni odzval. "Pristal je, ker mu je zmanjkalo goriva," je dejal Josef Bejdak s češkega urada za preiskavo letalskih nesreč. Pri sebi pa ni imel niti svojega dovoljenja za letenje, je dodal.

Odiseja pilota se je začela tri ure prej v kraju Rottweil južno od Stuttgarta. Pilot je letel ob Donavi in prečkal gorovje Češki gozd, ne da bi to opazil. "Ne vemo točno, kaj je nameraval," je povedal Bejdak. Moški je nato sledil češki avtocesti, ki ga je vodila do Prage in kjer je vdrl v nadzorni prostor letališča. "Pri polnem obratovanju letališča bi bil to velik, velik problem," je poudaril Bejdak. Na srečo je zaradi pandemije covida-19 večina letov odpovedanih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  07 .06. 2020 ob  15: 22
nemški pilot idiot