NEMIREN VEČER V POSOČJU: Meteorne vode vdirale v hiše in stanovanja (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Sinoči so imeli gasilci v Posočju polne roke dela. Zaradi obilnega deževja so meteorne vode zalivale prostore. Začelo se je nekaj minut po 19.00, ko je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v Čezsoči. Gasilci PGD Bovec so prečrpali vodo in s protipoplavnimi vrečami zaščitili hišo.

V ulici Kot v Bovcu je voda zalila prostore stanovanjskega objekta. Na Gregorčičevi ulici v Kobaridu je voda vdrla skozi streho stanovanjsko-poslovnega objekta, nato pa zamakala prostore mansardnega stanovanja. Gasilci PGD Kobarid so s ponjavo prekrili streho.

V naselju Mala vas v Bovcu so morali gasilci očistiti nanašeno drevje in vejevje pod mostom.

V naselju Vrsno pri Kobaridu je voda ogrožala stanovanjski objekt, gasilci PGD Kobarid so prečrpali meteorno vodo iz objekta in očistili zamašen propust. V naselju Staro Selo pa je voda zalivala pritlične prostore gostinskega objekta. Gasilci so vodo prečrpali in s pomočjo protipoplavnih vreč preusmerili tok vode.

Pester dan je za nami. Ob 23.30 uri smo zaključili letošnjo 155.intervencijo. Preko dneva smo v vasi Trnovo ob Soči, zaradi močnih padavin dodatno prekrivali stanovanjske objekte, v večernih urah pa preprečevali dodatno škodo zaradi vdora meteornih voda v hiše na štirih lokacijah v Kobaridu, Vrsnem in Starem selu.

Posted by Gasilska Enota Kobarid on Srijeda, 25. oktobar 2023.

Na nekaterih cestah zastoji, promet ponekod oviran zaradi poplav in plazov

Na glavnih cestah proti mestom in mestnim središčem je zaradi jutranje prometne konice promet povečan. Zaradi poplavljenega cestišča sta zaprta cesta pri Zgornji Stahovici in podvoz na Pragerskem, zaradi zemeljskega plazu pa cesta Robič-Staro selo-Kobarid pred nekdanjim mejnim prehodom Robič. Ponekod so ponoči posredovali gasilci.
 
Kot podrobneje navaja prometnoinformacijski center za državne ceste, je na cesti Slovenska Bistrica-Ptuj zaradi poplavljenega cestišča za osebna vozila zaprt podvoz na Pragerskem. Cesta Stahovica-Kamniška Bistrica pa je pri Zgornji Stahovici zaprta zaradi poplavljenega cestišča.

Zaradi posledic obilnega deževja so minulo noč na več lokacijah v občinah Bovec, Kobarid in Kranj posredovali gasilci in druge službe. Po podatkih republiškega centra za obveščanje so ponoči v naselju Rakovica v občini Kranj gasilci s poplavnimi vrečami preusmerili vodo.

Iz civilne zaščite Severna Primorska pa so sporočili, da je na območju občine Kobarid ponoči hudourniška voda zalivala stanovanjski objekt v Vrsnem ter gostinski lokal v Starem selu, po posredovanju prostovoljnih gasilcev kobariškega društva pa so se razmere izboljšale.

Gasilci pa so posredovali tudi v Kobaridu, kjer sta popustili strehi v mansardi stanovanjskega objekta in na poslovno-stanovanjskem objektu. Na montažni stanovanjski hiši v Trnovem ob Soči, ki je bila precej poškodovana ob zadnjem vetrolomu, pa so gasilci poskrbeli za dodatno zaščito.

V občini Kanal ob Soči je bila zaradi zemeljskega nanosa in večje drevesne korenine zjutraj krajši čas zaprta cesta Kanal-Lig, a so pristojne službe cestnega podjetja skupaj z domačimi gasilci zadevo že uredili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija