NEMEC PREVZEL OPTIKO CLARUS: Slovenski lastnik bo v njej ohranil manjši delež

Slovenija

Nemški ponudnik očal in drugih optičnih pripomočkov Fielmann je pridobil 70-odstotni lastniški delež v slovenski Optiki Clarus, s čimer vstopa na svoj 14. evropski trg. Vrednosti posla, ki bo veljaven s septembrom, v družbah ne razkrivajo. Pri Fielmannu napovedujejo odprtje novih poslovalnic in rast tržnega deleža.

Kot so sporočili iz nemške družbe, z vstopom v lastniško strukturo Optike Clarus vlagajo ne le v vodilnega optika na slovenskem trgu, temveč tudi v posel, ki je povsem usmerjen v neposredno prodajo strankam. Optika Clarus je po njihovih navedbah s 26 poslovalnicami in 30-odstotnim tržnim deležem "nesporno vodilna na slovenskem trgu". Slednji bo za Fielmann trg z največjo kupno močjo vzhodno od njihovih glavnih trgov.

"Z modnimi očali po najboljših cenah, nadpovprečno storitvijo in digitalnimi rešitvami bomo preoblikovali trg v korist slovenskih strank. Dolgoročno želimo v Sloveniji prodati več kot 100.000 očal. Gre za ključni korak pri naši internacionalizaciji," je poudaril generalni direktor Fielmanna Marc Fielmann. Ustanovitelj Optike Clarus Tihomir Krstić bo obdržal 30-odstotni lastniški delež in ostal vključen v poslovanje. Kot je poudaril, Clarus s prevzemom ne dobiva le dostopa do mednarodne dobavne verige in učinkovitega poslovnega modela, temveč tudi družinsko podjetje z vrednotami strateškega partnerja.

Letos namerava Clarus v Sloveniji odpreti dve novi poslovalnici, srednjeročno pa želijo njihovo število povečati na več kot 30. Fielmann upravlja s 742 poslovalnicami in ima več kot 24 milijonov strank. Skrbi za celotno verigo od oblikovanja in proizvodnje do prodaje. Do leta 2025 nameravajo z organsko rastjo in prevzemi vstopiti še na štiri trge.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija