NEMCI SE ZANIMAJO ZA NEKDANJI DELAMARIS: Obstoječa ideja za kompleks dobrega počutja jim ni všeč

Izola

Izolskega župana Danila Markočiča so že dvakrat obiskali predstavniki nemškega podjetja, ki se zanima za nakup nekdanjega Delamarisovega zemljišča, informacijo pa so potrdili tudi v vodstvu občine, pišejo Primorske novice.

Avstrijska slaba banka Heta prodaja nekdanje Delamarisovo zemljišče.

Nekdanje Delamarisovo zemljišče prodaja avstrijska slaba banka Heta Asset Resolution. Ta je nemško podjetje, ki se ukvarja z nepremičninskimi projekti, pritegnila prek objavljenega razpisa, ki je zdaj zaključen in trenutno se v Heti pogajajo z najboljšimi ponudniki. Kot še dodaja časnik, v vrhu občine opisujejo omenjeno nemško podjetje kot resnega igralca.

Nekdanje Delamarisovo zemljišče se prodaja za sedem milijonov evrov.

Neuradno naj bi zemljišče velikosti dobrih 37 tisoč kvadratnih metrov kupili do poletja in na njem zgradili kapacitete za turistično, gostinsko ali trgovinsko dejavnost, ki bi jih upravljali ali oddali. Dopuščajo tudi možnost, da bi v stavbah nekdanje tovarne postavili ribiški muzej, navaja časnik. V Heti se nadejajo, da bodo zemljišče prodali za sedem milijonov evrov. Kot je za časnik zagotovil Markočič, ob morju ne predvidevajo gradnje stanovanj.

Projekt Delamaris resort nemškemu podjetju, ki se zanima za nakup zemljišča, ni všeč.

Občinski vrh se bo v februarju spet sestal s predstavniki nemškega podjetja in jim predstavil nov projekt, saj podjetju ni všeč ideja za projekt Delamaris resort s štirizvezdničnim hotelom, kar so v Heti predlagali predlani.

Prodajata se tudi ladjedelnica in Argolina

DUTB prodaja ladjedelnico za devet milijonov evrov, za katero naj bi prejela že nekaj nezavezujočih ponudb.

Poleg omenjenega Delamarisovega zemljišča se prodajata tudi dobrih 42 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče ladjedelnice in investicijsko zemljišče Argolina v izmeri dobrih 23 tisoč kvadratnih metrov, oba v lasti DUTB. Po neuradnih informacijah so do sredine januarja, ko je potekalo zbiranje nezavezujočih ponudb za nakup ladjedelnice, nekaj teh tudi prejeli, še navaja časnik. Ladjedelnica se prodaja za 9 milijonov evrov, Argolina pa za 8,86 milijona evrov, je razvidno s spletnih strani DUTB nepremičnine.

DUTB za dobrih osem milijonov evrov prodaja tudi Argolino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  31 .01. 2019 ob  11: 30
@Črni .. to povej županom in celi garnituri menežerjev in pravnikov, ki so počopali vse kar se je dalo počopat.
Magari si še navijal za njih, ko so se še kitili po teh parcelah.
Črni |  31 .01. 2019 ob  11: 07
Super, kaj pa mlade družine, študenti? S Kampusom naj pridejo še kaka stanovanja ...... Pa ne za 3 jurje na kvadratni meter, to pokupijo samo najjaći ....
Motoviltz |  31 .01. 2019 ob  10: 32
Če ni unega Zemljoradnika zraven potem je OK.