NEKOLIKO DRUGAČNI TURISTIČNI BONI: Preživite dan na jadrnici

Izola

Turistični boni, ki jih je v sklopu tretjega protikoronskega zakona predvidela vlada, so trenutno najbolj aktualna tema, a si žal marsikateri ponudnik storitev, povezanih s turizmom, z njimi ne bo mogel pomagati. Zato so se v agenciji za športni marketing CleanSport odločili oživiti turizem po epidemiji na svoj način. Izolsko podjetje bo vsakemu registriranemu gostu ob dnevnem najemu jadrnice podarilo 80 oziroma 50 evrov, v želji omogočiti doživetje čarov in opojnosti jadranja čim širšemu krogu obiskovalcev slovenske obale.

"Mi smo se v to smer obrnili, ker smo tudi del turizma, a so nas državni boni zaobšli," pojasnjuje direktor podjetja CleanSport, ki med drugim nudi najem plovil in šolo jadranja ter se ukvarja z organizacijo regat, Jure Orel. "Izdali smo svoj turistični bon, kjer si za dokaj simpatično vrednost nekdo lahko dopust na Obali še dodatno popestri z jadranjem, ki ponuja popolno sprostitev, stik z naravo, veliko dozo vitamina D in še in še," pravi Orel.

Kako do bona?

Turistični bon podjetja CleanSport lahko prejmete na povsem preprost način. V obrazec, dostopen na njihovi spletni strani, vnesete svoje podatke, prejmete potrditveno sporočilo in že ste registrirani kot upravičenec do unovčitve CleanSport-ovega turističnega bona ob dnevnih najemih jadrnic Fareast 28R ali J/24 iz njihove flote.

Ob posameznem dnevnem najemu jadrnice Fareast 28R se redna cena najema ob uporabi bona zniža za 80 evrov, ob posameznem dnevnem najemu jadrnice J/24 pa za 50 evrov. Kaj to pomeni v praksi? Najem majhne jadrnice, denimo, stane 130 evrov, bon v vrednosti 50 evrov pa predstavlja 40-odstotni popust. "Gre za kar znaten popust. Ta isti bon lahko posameznik unovči večkrat, česar bomo zagotovo veseli," razlaga Orel.

Bon bo unovčljiv med 1. junijem in 31. avgustom 2020, in kot že omenjeno, ga lahko vsak registrirani uporabnik v omenjenem obdobju koristi večkrat, in sicer za katerega koli od obeh navedenih tipov jadrnic.

Kako zajadram z bonom?

Kadarkoli po prejemu potrditvenega sporočila po registraciji, jim po elektronski pošti sporočite želeni termin najema. V kolikor bo jadrnica izbranega tipa na voljo, jo bodo za vas takoj rezervirali. S podatki, ki jih boste posredovali ob registraciji, bodo za vas v naprej pripravili pogodbo o dnevnem najemu, ceno najema, zmanjšano za višino pripadajočega turističnega bona, pa boste poravnali po predračunu. Na dan najema vas bo ob prihodu v Marino Izola sprejel član CleanSportove ekipe, vam predal jadrnico in nudil morebitno pomoč. Za morebitna dodatna vprašanja so vam na voljo tudi na telefonski številki 040 550 520.

Kaj pa če ne znamo sami jadrati?

Kot pravijo v izolskem podjetju, je njihovo poslanstvo omogočiti jadranje najširšemu krogu ljubiteljev morja. V kolikor niste izkušen jadralec ali morda še ne zaupate povsem svojim sposobnostim, vam ob najemu jadrnice lahko ponudijo tudi najem skipperja. V njegovi družbi boste preživeli nepozaben dan, pridobili nove jadralske izkušnje in se zasluženo sprostili v objemu sončnih žarkov, obdani s svežim morskim zrakom.