NEKOČ KOPRSKA BANKA: Zdaj se hvalijo z ljubljanskimi prostori in poslovnimi rezultati

Slovenija

Banka Intesa Sanpaolo je v prvem letošnjem četrtletju zabeležila 5,3 milijona evrov čistega dobička, kar je 15,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. "Z aprilskim odprtjem novega poslovnega središča in poslovalnice v Ljubljani pospešeno uresničujemo strategijo krepitve položaja," so sporočili iz banke.

Poslovalnica Rotonda v Ljubljani

V prvem četrtletju se je kreditiranje povečalo v vseh segmentih strank. Bruto krediti nebančnemu sektorju so zrasli za približno štiri odstotke, banka je v tem segmentu dosegala okoli osemodstotni tržni delež. Krediti gospodinjstvom so se povečali za 9,5 odstotka, pravnim osebam pa za pet odstotkov.

Banka je povečala obseg zbranih vlog. Depoziti nebančnega sektorja so se povečali za 8,2 odstotka, v tem segmentu je imela približno 7,3-odstotni tržni delež. Depoziti gospodinjstev so zrasli za 4,9 odstotka, depoziti pravnih oseb za 16,3 odstotka.

V začetku aprila je v poslovni stavbi Rotonda v Ljubljani zaživelo novo poslovno središče s približno 120 zaposlenimi. "To bo zagotovilo nov komercialni zagon in okrepilo naš položaj na nacionalni ravni," so prepričani v banki.

Ob tem prenavljajo mrežo poslovalnic. "Uvajanje novega poslovnega modela je posledica prepričanja, da poslovalnice postajajo vse pomembnejše pri vzpostavljanju kakovostnega stika s stranko in dopolnjujejo vlogo digitalnih načinov poslovanja," so še zapisali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jeti |  31 .05. 2019 ob  00: 25
INTESA se lahko zahvali koprčanom ki jim je vseeno čigava je banka, kar dokazujejo s tem da še kar naprej nosija tja svoje denarce - "Bečki konjušari" press
td |  30 .05. 2019 ob  16: 51
Khm, verjetno vsi komentatorji pozabljate na bistveno, da je bila Banka Koper pojem STABILNE in DOBIČKONOSNE banke. Absolutno nobenega razloga ni bilo za prodajo. Prodaja je bila izključno zato, da so si ekonomski zločinci in narodni izdajalci še dodatno napolnili že tako prepolne žepe. Samo to se je zgodilo. In banka, ki je dajala tolikim zaposlenim iz obale kruh, ga bo sedaj Ljubljančanom. Ni pa za izgubljat sploh besed, kaj pomeni, če ti postane lastnik Italijan ali Hrvat. No, tukaj se jim je zgodila kombinacija obojega.
Darko |  30 .05. 2019 ob  12: 27
točno Motoviltz, banke se selijo tam kjer je posel
politiki so uničili lokalno gospodarstvo
Motoviltz |  30 .05. 2019 ob  07: 26
Intesa ni nič kriva za to, da se je preselila v Ljubljano.
Vso krivdo nosi parijski politični aparat, ki je vsa leta po osamosvojitvi poskrbel za uničenje lokalnega gospodarstva.
Partijski v obliki SD-ja, SDS-a, LDS-a ... torej razni Bavčarji, Valanti, Časarji, Lovšini, Hilde itd.
Vse so prenesli v Ljubljano in posledično tudi komercialna banka gre v Ljubljano.
Konec koncev še dobro , da je Intesa in ni bila "podržavljena" kot npr. NLB

vseved |  29 .05. 2019 ob  23: 20
@ Istriano , ne pametuj, lepo te prosim. Tudi pri nas lahko urediš čisto vse po internetu.
Istriano |  29 .05. 2019 ob  18: 20
Naj se gredo učiti v Estonijo, kako se dela bančništvo v letu 2019. Tam stranka niti ne ve, kako izgleda stavba v kateri je banka, ker uredi čisto vse po internetu.
Istriano |  29 .05. 2019 ob  18: 20
Naj se gredo učiti v Estonijo, kako se dela bančništvo v letu 2019. Tam stranka niti ne ve, kako izgleda stavba v kateri je banka, ker uredi čisto vse po internetu.
Živaj |  29 .05. 2019 ob  17: 56
"Uvajanje novega poslovnega modela je posledica prepričanja, da poslovalnice postajajo vse pomembnejše pri vzpostavljanju kakovostnega stika s stranko in dopolnjujejo vlogo digitalnih načinov poslovanja" - in zakaj ste zaprli portoroško?