NEKDANJI ŠPORTNI DIREKTOR NK KOPER TIHOTAPIL KOKAIN: Dušana Petkovića aretirali v veliki mednarodni akciji na Nizozemskem

Kronika

Policisti so v sklopu velike mednarodne akcije v Amsterdamu aretirali nekdanjega srbskega nogometaša Dušana Petkovića in pri tem zasegli 115 kilogramov kokaina, piše srbski časnik Blic. Oseminštiridesetletni Petković je po koncu nogometne kariere opravljal naloge športnega direktorja v slovenskih nogometnih klubih Koper in Zavrč.

Dušan in Ilija Petković

Gre za sina zdaj že umrlega Ilije Petkovića, slovitega jugoslovanskega nogometaša in selektorja srbske nogometne reprezentance.

Petkovića so aretirali v sklopu mednarodne akcije srbskega tožilstva za organizirani kriminal, srbske varnostno-obveščevalne agencije BIA, pristojnih državnih tožilstev Belgije in Nizozemske ter Europola in Eurojusta.

Skupno so privedli osem oseb, preostale člane kriminalne skupine pa še iščejo, so sporočili iz srbskega tožilstva. Člane združbe sumijo, da so tihotapili večje količine kokaina iz Južne Amerike v pristanišče v Rotterdamu in nato do belgijskega mesta Arlon. Pakete s kokainom so skrivali v betonske plošče.

Oče Dušana Petkovića Ilja Petković je bil selektor srbske nogometne reprezentance na svetovnem nogometnem prvenstvu v Nemčiji leta 2006. Na seznam članov srbske reprezentance je takrat kot zamenjavo za poškodovanega Mirka Vučinića uvrstil sina, a je svojo odločitev nato spremenil zaradi pritiskov javnosti.

Petković je igral v klubih OFK Beograd, Mallorca v Španiji, Yokohama F. Marinos na Japonskem, Wolfsburg in 1. FC Nürnberg v Nemčiji ter Spartak Moskvo in ruski Saturn Ramenskojen, kjer je leta 2007 končal profesionalno nogometno kariero.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .11. 2022 ob  17: 39
očitno je slabo služil z nogometom pa je prešaltal na bolj dobičkonosni kokain