NEKDANJI PREDSEDNIK UPRAVE TOŽI INTEREUROPO: Odslovili naj bi ga nezakonito

Koper

Nekdanji predsednik uprave Intereurope Ernest Gortan, ki ga je nadzorni svet logistične družbe novembra lani razrešil s položaja, je vložil tožbo proti svojim nekdanjim delodajalcem. Na sodišču bo skušal dokazati, da so ga nadzorniki odslovili nezakonito, danes poroča časnik Primorske novice.

"Lahko potrdim, da sem decembra lani na delovno sodišče v Kopru vložil tožbo proti Intereuropi zaradi nezakonitega prenehanja pogodbe o zaposlitvi," je za Primorske novice povedal Gortan.

Časnik piše, da možnosti, da bi se Gortan, če bo sodišče ugodilo njegovim zahtevam, vrnil na vrh Intereurope, tako rekoč ni, ter da je bolj verjetno, da bi Gortan v primeru, da bi sodišče njegovi zahtevi ugodilo, dobil odškodnino. Ta naj bi znašala toliko kot seštevek njegovih plač, ki bi jih prejemal do izteka mandata.

Nadzorni svet Intereurope je kot razlog za Gortanovo razrešitev navedel zamude pri uvajanju ustreznega sistema korporativnega upravljanja in ustreznega sistema odkrivanja in preprečevanja prevar. Spletni portal Siol je takrat med razlogi za zamenjavo navajal dogajanje v Intereuropini hrvaški družbi. Intereuropa je kmalu zatem objavila sporočilo, da je poslovodstvo družbe Intereuropa logističke usluge iz Zagreba odkrilo, da je eden od zaposlenih poneveril sredstva.

Gortan je Intereuropo vodil od junija leta 2009, aprila 2019 je dobil še dveletni mandat. Vodenje družbe je po Gortanovem odhodu začasno prevzel član uprave Marko Cegnar.

Intereuropa je po novem v lasti Pošte Slovenije. Ta je v logistu že zamenjala nadzorni svet. Skupščina je konec decembra vanj imenovala poslovodstvo Pošte Slovenije - generalnega direktorja Borisa Novaka ter člana poslovodstva Andreja Rihterja in Vinka Filipiča - ter nekdanjega nadzornika Pošte Milana Perovića.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  29 .01. 2020 ob  08: 55
Gortan je žrtev nesposobnega Cegnarja, ki je zlizan z vodstvom pošte .
olor |  29 .01. 2020 ob  07: 53
Če ni to vse zrežirano. Dogovorijo se da ga zamenjajo. Nato jih on toži in dobi bajno odškodnino. In volk je sit in ovca cela. Za nezakonito zamenjavo, pa ne odgovarja nihče.