NEKDANJI KONDICIJSKI TRENER KOPRSKIH NOGOMETAŠEV PRED SODIŠČEM: Prodajal naj bi prepovedane snovi v športu, zaslišali Guberca

Kronika

Pred dnevi je pred koprskega sodnika ponovno stopil nogometaš Ivica Guberac. Tokrat je pričal na sojenju Ivici Sariću, ki ga obtožujejo prodaje prepovedanih športnih poživil. Gre za postranski primer zadeve Kobre.

Obtoženi Ivica Sarić naj bi prodajal bratoma Valonu in Shqipronu Hoxhaju ter Ivici Gubercu - imena, ki so znana iz primera Kobre  - nedovoljene snovi v športu. Gubercu naj bi prodal propionat, efedrine, tablete amiridex, ki vsebujejo anastrazol, in tablete anabol. To naj bi se zgodilo trikrat, enkrat v letu 2016 in dvakrat v letu 2013, pišejo Primorske novice.

Guberac je pred sodiščem povedal, da je res jemal omenjene snovi, "ampak le zato, da bi se rehabilitiral. Takrat sem bil velikokrat poškodovan in sem jemal te snovi, da bi poškodbe hitreje pozdravil," piše časnik. "Ne bežim od resnice … Jemal sem rasni hormon in IGF. On je bil moj trener in pomagali smo si," je še dejal koprski nogometaš, medtem ko je Sarić povedal, da je imel Guberac težko poškodbo noge in mu nihče ni znal pomagati.

"Da bom letel 90 minut"

Na sodišču so prebrali tudi nekaj telefonskih sporočil med Gubercem in Sarićem. Kot pišejo Primorske novice, naj bi v enem Guberac zapisal, da naj mu kupi neko snov, da bo "letel kot nor". Spraševal naj bi ga tudi, koliko prej ga mora vzeti in ko naj bi mu Sarić odgovoril, da 40 minut, naj bi nogometaš napisal še: "Da bom letel 90 minut."

Odvetnik Radmil Jecić, ki brani Sarića, je sodnici predlagal, naj za prihodnji narok pridobi rezultate antidoping kontrol za Guberca in zasliši izvedenca za prepovedane snovi v športu, da bi razjasnil, kaj so te snovi in če so pomagale pri zdravljenju. Po njegovem mnenju osnov za obtožbo ni. "Nekatere snovi so bile prepovedane vedno, nekatere pa le na tekmovanjih," je dejal Jecić, še piše časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  29 .11. 2018 ob  17: 13
24
Bolj kot na Kobre me to krdelo asocira na kakšne gliste oz. fekalne črve.
Night |  29 .11. 2018 ob  14: 36
41
Perspektivni športnik, ni kaj...