NEKDANJI HRVAŠKI POSLANEC POSKUSIL HALUCINOGENO DROGO: Trdi, da mu je razkrilo, zakaj je cepivo nevarno

Svet

Nekdanji hrvaški poslanec Ivan Pernar je na omrežju Telegram zapisal dolg status o svojem bivanju v Peruju, kjer je poskusil psihoaktivno zdravilo Ajavaska, ki mu je razkrilo, zakaj je cepljenje nevarno. Njegov zapis se je bliskovito razširil po družbenih omrežjih.

Ivan Pernar

"Dragi prijatelji, včeraj sem se odločil, ker sem že v Peruju, da poskusim. (ajavaska, op.a.) Je halucinogena droga, ki se od drugih zdravil razlikuje po tem, da ne dviguje praga tolerance, zato je ni treba jemati vedno več, da bi dobili enak učinek, hkrati pa ne povzroča odvisnosti. Šamani je ne jemljejo zato, da bi se 'zadeli', ampak da bi videli tisto, česar ne vidijo v treh dimenzijah. Ko sem jo vzel, sem rekel, da želim videti, kar moram vedeti, kmalu zatem pa sem rekel, da želim izvedeti skrivnost za avtizmom," je začel Pernar svojo objavo.

"Kmalu zatem, ko sem zaprl oči, sem pred seboj zagledal Matrico, le da sem namesto številk videl nize različnih geometrijskih figur. Te strune, razumel sem jih kasneje, predstavljajo možganske strukture. Povezane so med seboj in med njimi nenehno krožijo energije. Tega ne morete videti brez ajavaske, ker možgani v svojem normalnem stanju ne morejo vizualizirati, kako to deluje. Potem sem začenjal dobivati odgovore – cepiva uničijo te strukture in prekinejo linije, ki jih povezujejo. Tako so možgani poškodovani in izgubijo nekaj svojih funkcij. Poškodbe možganov, ki z obdukcijo niso vidne, povzročajo druge duševne bolezni, 'relativno majhne' poškodbe strukture in povezav lahko povzročijo velike težave," je nadaljeval.

"Potem je prišel do mene nov odgovor – Rudolf Steiner je rekel, da je namen cepljenja ubiti duhovnost v ljudeh (da jih duhovno pohabi, da so materialisti, kot roboti). Potem sem se spomnil, da je on kot ustanovitelj Waldorfske šole oz. drugačnega pristopa k izobraževanju pred več kot 100 leti opozarjal na nevarnost cepiv, čeprav je bilo to takrat splošna neznanka. Bil je eden redkih proticepilcev svojega časa. Nato je prišel do mene nov odgovor, bil je v Amazoniji, vzel ajavasko in videl isto stvar kot ti. Ker nisem imel pojma o tem, sem brskal po Googlu in našel naslednje: 'Oseba, ki jemlje DMT (molekulo, zaradi katere je ajavaska halucinogena) in nato opisuje vizije, ki jih ima, bo imela zelo podobno izkušnjo tisti, ki jo opisuje Rudolf Steiner kot osmo dimenzijo, torej duhovno sfero'," je opisal Pernar.

"Potem sem dobil odgovor za dva šamana, s katerima sem bil v sobi in ki sta me uvedla v ritual, da bi služila hudiču in da je bila ajavaska na nek način monopolizirana s strani okultistov, ki so ustvarili nekakšno religijo iz serotoninu podobne molekule. Kasneje je 'new age' ekipa jemala halucinogene droge kot pot do Boga, a one to niso. Po mojih izkušnjah ajavaska povzroča možgansko norost, ki vam omogoča, da vidite, kako možgani delujejo drugače kot v normalnem stanju zavesti," je svojo objavo zaključil Pernar.

Ajavaska je pijača iz izvlečka listov rastlinske vrste Psychotria viridis in stebla rastline Banisteriopsis caapi. Amazonska plemena so ta napoj uporabljala v spiritualne in verske namene, še danes pa se uporablja kot sveti napoj v nekaterih sodobnih verskih skupnostih v Braziliji in Severni Ameriki, kot je Santo Daime.

Po tradiciji šaman kot izkušen zdravilec vodi obred in pripravi napitek tako, da natrgane liste in stebla položi v vrelo vodo in jih skuha. Čez nekaj časa se po šamanovi oceni voda loči od rastlinskega materiala. Ta postopek se ponavlja, dokler ne dobimo visoko koncentrirane tekočine. S tem procesom dobimo zelo močno psihadelično pijačo, ki vpliva na centralni živčni sistem z "dvigovanjem stanja zavesti", kar vključuje halucinacije, zunajtelesne izkušnje in evforijo. Pogosto se zgodi, da ljudje po zaužitju mislijo, da so navezali stik z nadnaravnim bitjem. Nekateri pa doživljajo hude epizode tesnobe in napade panike, poroča portal Vaše zdravlje.

Na njegov zapis pa so leteli ostri komentarji. "Njegovi možgani na drogah mu govorijo isto, kar mu povedo, ko ni na drogah", "Ko bi le napisal, kako je prišel do ayahuasce", "Ne razumem, kako si to lahko privošči?" in "Zdaj razumem, zakaj je tak", so le nekateri od komentarjev na Redditu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mimi |  04 .12. 2021 ob  08: 20
Sej človek več ne ve...ali bi se temu smejal al bi se zjokal...