NEKDANJI DEKANSKI VRTEC V UPRAVLJANJE KRAJEVNI SKUPNOSTI: Katerim dejavnostim ga bo namenila?

Koper

Mestna občina Koper (MOK) je 969 kvadratnih metrov velik objekt nekdanjega vrtca v Dekanih v upravljanje za obdobje 30 let oddala tamkajšnji krajevni skupnosti. Z obnovo in preureditvijo prostorov bo tam predvidoma v prihodnjem letu zaživel medgeneracijski center, namenjen izvajanju različnih aktivnosti in vsebin ter preživljanju prostega časa krajanov. "Dekani bodo v prostorih starega vrtca dobili novo središče, ki bo namenjeno socialnemu vključevanju ranljivih družbenih skupin in preprečevanju zdrsa v socialno izključenost," so prepričani na MOK.


Želja Krajevne skupnosti (KS) Dekani je, da se v centru dobro počutijo prav vsi, zato bodo v mrežo medsebojnega sodelovanja in spoznavanja povezali celotno vas ter bližnje in daljne okoliše.

Kot poudarjajo v KS Dekani, bodo v novem centru gradili solidarnost, zaupanje in medsebojno pomoč med generacijami ter na ta način vzpostavljali učinkovitejše delovanje skupnosti, mreženje in informiranje. Pripravljali bodo izobraževanja, strokovna in potopisna predavanja, družbene večere, različne delavnice, kulturne prireditve in številne druge dogodke. Krajanom bodo tudi svetovali pri pravnih zadevah, pomagali pri iskanju zaposlitev, šolarjem pa nudili pomoč pri učenju in reševanju nalog.

V prihodnjem letu bodo prostore vrtca tudi uredili. Obnovili bodo kurjavo, prepleskali notranje stene, nabavili pohištvo in poskrbeli za druga nujna vzdrževalna dela, ob tem pa še uredili dvorišče. Temeljita obnova objekta, ki bo predvidevala prenovo inštalacij in energetsko sanacijo ter ureditev zunanjih površin, je predvidena v prihodnjih letih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija