NEKDANJEMU DIREKTORJU HOTELOV BERNARDIN ŠE DVE LETI ZAPORA: Sava Turizem hoče od njega 4,8 mio evrov

Kronika

Senat okrožnega sodišča v Kopru je Stanislava Valanta spoznal za krivega zlorabe položaja direktorja družbe Hoteli Bernardin. Če bo sodba pravnomočna, bo nekdanji prvi mož NFD Holdinga, ki že prestaja dve leti in deset mesecev zaporne kazni, ostal v zaporu še dve leti, soobtoženi Franci Strajnar pa bo v zaporu eno leto, poročajo Primorske novice.

Valantu je obtožnica očitala, da je leta 2010 zlorabil položaj predsednika uprave Hotelov Bernardin in v poslu z delnicami Save oškodoval podjetje ter omogočil za 1,18 milijona evrov protipravne koristi holdingu Zvon ena. Pri tem naj bi mu pomagal nekdanji vodja družbe Finetol Strajnar.

Kot poročajo Primorske novice, je po obsežnem dokaznem postopku senat, ki ga je vodil sodnik Julijan Glavina, oba obtožena spoznal za kriva. Družbo Sava Turizem, ki je pred tremi leti prevzela Hotele Bernardin in je s premoženjsko pravnim zahtevkom od obtoženih terjala 4,79 milijona evrov z zamudnimi obrestmi, je senat napotil na pravdo.

Senat je pri odmeri kazni sledil predlogu državnega tožilca.

Strajnarjev zagovornik Mitja Jelenič Novak je po poročanju časnika napovedal, da se bo po prejemu pisne sodbe pritožil.

Kot še poročajo Primorske novice, je Valant na sodišču v Ljubljani v še enem postopku zaradi zlorabe notranjih informacij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  25 .03. 2023 ob  19: 33
Stane "najebal#, a drugi, ki so - jih je prepričal in tudi mučkali znjim (g. Oh Oh, Ga Sv. Ana ...) pa nič: eni so že v "zasluženi" penziji, eni pa celo direktorji slo javnihzavodov !? Na zdravje !
Stric iz ozadja |  24 .03. 2023 ob  20: 45
Mora biti hudo obsejenim. Vedeti, da pol vseh vodilnih "uspešnih" manadžerjev je delalo enako, in/ali še vedno to počnejo, pa lepo uživajo svoja kriminalna dejanja, mora biti zelo stresno. Očitno je samo eno: nekomu so se zamerili. Jamniku? Skoraj 100%.