NEKDANJA IZOLSKA RAVNATELJICA IZGUBILA SPOR NA SODIŠČU: Tožilstvo z obtožnim predlogom zaradi šikaniranja?

Izola

Bivša ravnateljica OŠ Dante Alighieri Simona Angelini je izgubila spor na koprskem delovnem sodišču, ki ga je vodila zoper svet javnega zavoda oz. šolo, poročajo Primorske novice. Angelinijeva je bila prepričana, da je niso razrešili pravilno, a je sodišče ugotovilo, da so upoštevali člen zakona, ki opredeljuje postopke za razrešitev ravnatelja.

OŠ Dante Alighieri

Sodišče je zahtevek Angelinijeve zavrnilo, pri tem pa je v njenem zadnjem mandatu ugotovilo kar nekaj kršitev. Tako se leta 2018 ni v celoti izločila iz dogovarjanja o študentskem delu svoje hčerke v vrtcu L'Aquilone, ki deluje pod okriljem šole. Brez javnega razpisa je za nedoločen čas zaposlila svetovalno delavko, kršila je dostojanstvo in ovirala sindikalno delo sindikalne zaupnice ter dopustila, da je manjkajočo učiteljico mimo zakona nadomeščal spremljevalec otroka, danes navaja časnik.

Večina kršitev je podkrepljenih z akti delovne inšpekcije ali inšpekcije za šolstvo. Sodišče je pritrdilo svetu zavoda, da je treba na nekatere manjše kršitve gledati kot na celoto skupaj z drugimi kršitvami, vse kršitve pa predstavljajo utemeljen razlog za razrešitev Angelinijeve z mesta ravnateljice.

Angelinijeva je sicer navajala, da je bila sama trpinčena na delovnem mestu in da je prav to botrovalo njeni razrešitvi. Zahtevala naj bi plačilo 61.954 evrov odškodnine, kar pa bo sodišče obravnavalo posebej.

Zoper njo naj bi potekal tudi postopek zaradi šikaniranja zaposlenih in tožilstvo naj bi na koprsko okrajno sodišče že vložilo obtožni predlog, še poroča medij. 

Simona Angelini 

Šolo zdaj vodi Cristina Valentič Kostić, ki pa tožbe svoje predhodnice za časnik ni želela komentirati. Angelinijeva se na klice časnika ni odzvala.

Svet izolske osnovne šole je Angelinijevo razrešil oktobra 2019 po tistem, ko so v javnost na račun tedanje ravnateljice prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda. Zadeva se je letos preselila na sodišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija