NEKATERI SPREMENIJO SPOL, ON BI SVOJA LETA: Razlog pa je nekoliko bizaren

Svet

Nizozemec je začel sodno bitko, da bi svojo starost uradno znižal z 69 na 49 let in s tem na družbenem omrežju Tinder okrepil svoje možnosti za zmenek. Sodišče bo predvidoma odločilo v štirih tednih.

"Živimo v času, ko lahko spremeniš svoje ime in spol. Zakaj se potem ne morem odločiti o svoji starosti?" je povedal upokojenec Emile Ratelband. Trdi, da se počuti diskriminiranega zaradi svoje starosti, ta pa vpliva tudi na njegove zaposlitvene možnosti in uspešnost na Tinderju.

"Pri 69 letih se spopadam z omejitvami. Če bi bil star 49, pa bi lahko kupil novo hišo, vozil drugačen avtomobil in več delal," je povedal po poročanju britanskega BBC. Pripravljen se je tudi odpovedati pokojnini in znova začeti delati.

"Če na Tinderju rečem, da sem star 69 let, ne dobim odgovora. Če bi bil star 49 in z obrazom, ki ga imam, pa bi bil v boljšem položaju," je dodal 11. marca 1949 rojeni motivacijski govornik. Ratelband je dejal še, da ima po besedah njegovih zdravnikov telo 45-letnika, opisal pa se je kot "mladi bog".

Sodišče v mestu Arnhem na vzhodu države naj bi v tem primeru odločilo v štirih tednih. Sodišče naj bi sicer menilo, da ni pravnega mehanizma, ki bi omogočal spremembo rojstnega datuma.

Deli novico:

komentatorji, ali trolate ali ste res 100% Butalci? |  09 .11. 2018 ob  19: 49
Tip hoče pokazati kako je po njemu absurdno, da vedno več zahodnih demokracij sprejema zakone po katerih se ločujeta "gender and sex", po katerih je spolna identiteta neodvisna od biološkega spola in je stvar proste izbire posameznika. Kako se lahko npr. moški deklarira za žensko in mu to vpišejo v osebe dokumente ali obratno. Kako lahko nekdo odloči, da ni ne moškega spola ne ženskega ampak je spolno nevtralen in se to knjiži ker je uzakonjeno v ustavi.
Da bi pokazal nesmiselnost je pač izbral nekaj analognega, pravi, da se počuti dvajset let mlajši in zahteva, da se mu to zakonsko prizna, ker če lahko ljudje svobodno izbirajo spol, neglede na kromosome in rodila, zakaj potem ne bi on svojo starost.
Provokacija pač, in to politična. Zakaj ne bi npr. zahtevali zakonsko reformo po kateri bi se namesto državljanstva Slovenije lahko priznalo tukaj živečim državljanstvo Butal. Marsikdo bi si ga zaslužil...
@zapuščena |  09 .11. 2018 ob  14: 00
-1
zato, ker želi v zvezo vstopit brez "laži"
Azzani |  09 .11. 2018 ob  11: 49
Samo še ta budalaščina v zvezi z znižanjem let se je manjkala. Tisti ki misli, da to ni resen problem se moti, kajti potem nebi nihče več potreboval identifikacijskega dokumenta, ker bi bili rojstni podatki itak zlagani. Ni to avto, da prevrtiš kilometre za nazaj. Brižen, se ne more sprijaznit, da se stara in da ga nobena noče!!
Hinko Murovec |  09 .11. 2018 ob  10: 10
No tega pa res daje kaj misli da bo potem lahko osvajal babnice Ubogi narcis lulček bo toliko star kot je stari je total usekan
muffa |  08 .11. 2018 ob  22: 03
ke mona, mu bojo vzeli penzijo, bo moral delat še dvajset let....
zapuščena |  08 .11. 2018 ob  22: 02
pa naj napiše 20 let MANJ in zraven priloži sliko..mogoče mu bo uspelo?!V čem je problem?
pogled v prihodnost |  08 .11. 2018 ob  18: 52
narave ni moč pretentati, številke z lahkoto....le kam so prisli, narcisoidi
Eho |  08 .11. 2018 ob  18: 14
Ha ha ha, lahko tudi svoj kraj rojstva zamenja za nov kraj rojstva Čudolandijo.