NEKATERI PIRANČANI IMAJO DOVOLJ: Napovedan protest zaradi parkirnih kazni

Piran

V Piranu je za ta mesec napovedan protest zaradi parkirnih kazni, ki so po mnenju predlagatelja neupravičene. V kolikor zanj ne bodo dobili dovoljenja, bodo vozili zelo počasi in ovirali promet ter hodili po prehodu za pešce. Napovedujejo, da bodo s protesti nadaljevali do izpolnitev zahtev. "Pirančani imamo tega dovolj, počilo je, saj menimo, da kazni niso upravičene. To je edini pritisk na občinsko oblast, da se kaj spremeni," je prepričan predlagatelj.

Protestni shod je napovedan za 24. avgusta pri zapornici v Piranu. Od 10. do 12. ure nameravajo zapreti cesto. V imenu občanov je Armando Đurđevič iz Pirana napisal, da s protestom zahtevajo, "naj občina že enkrat preneha z represijo kaznovanja Pirančanov za parkiranje vozil in da se odmaknejo vse tiste prometne table, ki označujejo čas parkiranja 30 minut".

Kot pojasnjuje prvopodpisani, so v ulicah parkirali vozila desetletja in ni bilo nobenih kazni: "Nobenega prometa ne oviramo, ampak želimo parkirati tam, kjer so mesta, dokler ni rešena nova garažna hiša. Mi, Pirančani, plačujemo mesečno za vstop v mesto in parkiranje 13,45 evra in nihče nam nima pravice časovno omejiti parkiranje." Ob tem je kritičen do občine, da sama krši občinski odlok, ker naj bi občinarji in redarji parkirali na Zelenjavnem trgu, kjer je prometni znak za cono pešcev.

"To, kar počne občina Piran, je rop stoletja in bomo s protesti nadaljevali do izpolnitev zahtev," napoveduje Đurđevič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Občan |  16 .08. 2019 ob  12: 08
Tisti ki dobi za 10000 EUR kazni, bi se moral najprej zamisliti nad seboj in ne nad zakoni in občinskimi odloki...

Če je pa namen tega kvazi protesta gradnja garažne hiše, pa pojdite po redni poti in preko občine in voljenih predstavnikov občanov pričnite realizacijo projekta...

Nekateri imamo poln kufer civilnih iniciativ in podobnih gostilniških združenj, ki z glavo skozi zid zahtevajo neke projekte in zdaj bi se moralo vse v občini ustavit, samo da gre njihov projekt skozi...
 |  15 .08. 2019 ob  01: 46
-8
in nepozabit da oktobra sledi tudi tožba proti občini piran, argumentov imam več kot dovolj.

lp
 |  15 .08. 2019 ob  00: 48
sanja oprosti tvoj mož mučka da tvojega očeta vedno spusti pri gasilcih da parkira ker ima daljinski.
In tako nima problema parkirat avto 24 ur na dan, namesto da bi redarji kontrolirali tudi to zapornico ampak ne.
in negovori za pirančane ker nimaš prav in bom vstrajal na tem če bo tvoj mož še mučkal da se mu vzame daljinec, za odpiranje zapornice.

lp
Armando |  14 .08. 2019 ob  23: 34
-10
Tisti ki niste iz pirana neveste kako je tu živeti, se strinjam da je treba piran zapreti ampak pred tem je treba zgraditi garažo.
Pirančani večina so naveličani vsega eni dobijo kazen, drugi pa ne, in celo občina krši občinski odlok.
Moj primer meni so pobrali v štirih letih 10000 evrov, preko rubežev s3e pravi občina ustvarja revščino v občini piran.
Poglejte kako redarji parkirajo ter drugi občinarji se vam zdi da je to prav.

lp
ManofSteel |  14 .08. 2019 ob  22: 13
-3
Najbolj smešno je to, ko tujec prejme obvestilo o prekršku, če ne plača takoj, saj nekateri plačajo,da ne bi imelipol težav. A težava je v tem, da tujec nikoli ne dobi položnice na domači naslov in še manj da bi ga kdorkoli terjal za prekršek. Skratka rečeno občinski redarji so bili izumljeni za vrševat zakon samo in izključna na domačine. Kot pa v tujini ni tako...kauen vedno prispe na dom. Kdo koga tukaj brije se ve....
Živaj |  14 .08. 2019 ob  21: 53
13
Časi se spreminjajo in tega očitno nekateri ne sprejemajo. Včasih so privezovali osle ob hišah v Piranu, pa je prišla prepoved vzreje živali. Včasih se je parkiralo v Piranu vsepovsod, pa prihajajo prepovedi in nekega dne v Piranu ne bo več vozil. Svet gre naprej in če si na istem vlaku, se moraš prilagodot, ni druge.
anton |  14 .08. 2019 ob  19: 15
14
... povsod v turističnih mestih je vodilo politike, da se promet umakne iz mesta, to naj velja tudi za piran in ostali obalni občini pod pogojem, da predhodno zagotovijo garazne hise za prebivalce starih mestnih jeder ...
Tiramola  |  14 .08. 2019 ob  17: 38
20
Za Piran ni rešitve. Ne Jugoslavija ne Slovenija ne ve kaj bi s tem starim mestom. Najbolje, da ga prodajo Kitajcem.
A si kdorkoli upa pogledati kako tam tečejo meteorne in kanalizacijske vode. A je v Piranu bolje kot v Žusterni? To bi bilo vprašanje za komunalo.....!
Občan |  14 .08. 2019 ob  15: 14
27
Ne vem v čigavem imenu Đurđevič deluje, v mojem ne. Osebno ne bi pustil taksistu, da kroji prometno politiko občine, na protestu pa pričakujem standard piransko uporniško rajo - brezdelneže, pijance, narkomane ter ljudi, ki živijo od tega, da so proti temu ali onemu... redarje pa naj Đurđevič pusti pri miru, po njegovem so tako ali tako odveč, najbolje da ulica skrbi za kršitelje, ali kako?