NEHUMAN PRIZOR V PEKLENSKI VROČINI NA PORTOROŠKI PROMENADI: Bodo pristojne službe letos ukrepale? (FOTO)

Piran

Vročinski val, s katerim se te dni spopadamo v Slovenski Istri, očitno ni ovira za berače, ki so se v spremstvu psov  te izkoriščajo za zaslužek  vrnili na ulice Portoroža. O moškem s harmoniko in psom nas je včeraj obvestila bralka, o identičnih primerih poročajo tudi iz Maribora, odzvali so se v društvu za zaščito živali.

Prizori iz lanskega poletja so se v začetku letošnje poletne turistične sezone vrnili v Portorož. Na promenadi je namreč zaslediti moškega, ki igra na harmoniko, ob sebi pa ima, najverjetneje za to, da od mimoidočih dobi čim več denarja, psa. Živali so tako primorane v neznosni vročini, sredi betona, po cele dneve prebiti na soncu. Mnogim se ob tem zasmilijo, nekateri se zato obračajo tudi na pristojne organe.

O podobnem primeru, če ne tudi isti osebi, poročajo iz Maribora. Iz tamkajšnjega društva za zaščito živali so ljudi pozvali, naj beračem ne dajejo denarja za pse, če že, lahko kupijo kakšno konzervo njim namenjene hrane ali vodo, to pa ponudijo direktno živali. Svetujejo tudi, da o tovrstnih zadevah obvestite uradne službe, kot sta policija in veterinarska inšpekcija.

Nekaj prijav o živalih, izpostavljenih žgočemu soncu, je letos že bilo

Z vprašanji o primeru iz Portoroža smo se danes tudi mi obrnili na koprsko veterinarsko inšpekcijo. Njihove odgovore bomo objavili, takoj, ko jih prejmemo. Na koprski policijski upravi so nam pojasnili, da prijave konkretnega primera nimajo, da pa so letos prejeli nekaj drugih prijav domnevnega mučenja živali ob visokih poletnih temperaturah, a na kraju dogodka kršitev niso zaznali. Tako se je denimo ta konec tedna primerilo, da so dobili prijavo o zapuščenem psu v razgretem avtu, a je policist ob preverjanju stanja ugotovil, da so odprta avtomobilska vrata, lastnik psa pa je bil prisoten v bližini vozila.

Lani se je v Portorožu primerilo tudi, da je bil eden od psov ves dan našemljen. Tudi o tem dogodku so bili obveščeni na policiji, a protipravnih ravnanj oz. prekrškov po Zakonu o zaščiti živali ali elementov kaznivega dejanja mučenja živali niso ugotovili. So pa o dogajanju obvestili veterinarsko inšpekcijo, nakar je uradni veterinar uvedel inšpekcijski nadzor na portoroški promenadi. Osebo so izsledili proti večeru, njihov odgovor pa: "V času pregleda nepravilnosti niso bile ugotovljene. Imetniku psa je bil izrečen ukrep opozorila glede nameščanja očal in pokrival."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Boršteran |  05 .07. 2022 ob  07: 25
#ZigaZois očitno nam zivljenja zivali pomenijo vec od človeka! Zakaj se sprasujesjQuery1123030189219604856343_1656998515921 Zato ker zival je zival in ni p9kvarjena pizda kot človek! Ker je zival hvaležna za vse kar naredis za njo, clovek ni hvalezen nikoli. Zato ker je žival odvisna od nas kako ravnamo z njo! Evo zakaj!

Pri meni je na prvem mestu moj pes in potem šele jaz! In ne jaz in potem moj pes!
alfa |  05 .07. 2022 ob  07: 21
človek se lahko sam odloči ali bo delal na soncu ali ne...žival pa je pod človeško prisilo...tako da ...
ZigaZois |  04 .07. 2022 ob  21: 45
10
Tej, ki se zgražate, ker je pes na soncu; Kaj pa ljudje? Eni morajo delat na soncu, drugi morajo sedet v kontejnerjih brez klime, ki na soncu postanejo "pečice".
Kje so tej humani ljudje za soljudi. Žalostno je, da vam pasje ali mačje življenje pomeni več, kot človeška.
Lahko bi vzeli domov te reveže s psi in jih nahranili v prijetnem hladu vašega doma, jim odstopili svojo posteljo ali bi si vsaj kavč delili z vašim hišnim ljubljenčkom.
Tako bi lahko pokazali svojo humanost in ne s prijavo revežev!
ManofSteel |  04 .07. 2022 ob  18: 03
-15
Levnuhi, ko prijavijo Levnuha, da muči živali...lol
Včeraj je bil en bizaren primer, ko je ena zblojenka iz Izole prijavila mater, ker ji otrok 20m od nje igra harmoniko pred lokalom. Evo ti policije...za se zjokat kake pac8ente imamo v Izoli. Ko se ti sin, sosed ali prijatelj drogira, zakaj takrat ne kličeš policijejQuery112303204828918832794_1656950423873?? Je.....ti ma....da ti je.... v usta! Pridi danes klicat se smejemo
Boršteran |  04 .07. 2022 ob  16: 45
19
In kaj nasa policijajQuery112302664246969032258_1656945809003 Redarji?? Nic a?? Kot vedno. Samo domacine drkat to pa ja.