NEGOTOVA USODA TENIŠKEGA CENTRA V PORTOROŽU: Letos brez ženskega turnirja WTA

Piran

Portorož bi moral med 11. in 17. septembrom znova gostiti ženski teniški turnir WTA 125. Kot kaže, pa ga bodo morali organizirati drugje. Kot poroča Sportklub, lastnik zemljišča TC Marina, podjetje Terme Čatež d. d. in občina Piran nista našla skupnega jezika glede prodaje območja, kjer je potekal turnir.

Kot je poročal Sportklub, je lastnik zahteval 4,8 milijona evrov oziroma trikratnik zneska, ki ga je v skrajnem primeru s pomočjo hotelske verige LifeClass želela nuditi občina, zato se TC Marina zapira. Kot dodajajo, je usoda teniškega centra negotova, zagotovo pa turnirja letos tam ne bo.

"Na občine smo naslovili ponudbe za organizacijo tekmovanja v septembru. Prednost imajo seveda večja mesta, kontaktirali smo Ljubljano, Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto ... Zdaj čakamo na odziv. Obstaja tudi možnost organiziranja tekmovanja s peščeno podlago," je za Sportklub povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Portorož je prvič gostil turnir WTA leta 2005, po šestih letih pa je licenco za turnir dobil Baku. Zatem so na Obali gostili turnirje moške serije challenger, v letih 2021 in 2022 pa je Portorož spet gostil turnirja WTA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bujenabrigu |  04 .02. 2023 ob  21: 19
-2
Petan jih bi debelo nategnil, pravilna odlocitev da niso sli v nakup. Od lopova Petankota ne bi kupil niti bicikla kaj sele kaj drugega.
SonjaK |  04 .02. 2023 ob  09: 35
Županov prva kardinalna napaka. Gostinci in hotelirji bodo pa v predsezoni in podaljšku prazni. Svak dela za Lifeclass in pravi, da bodo zaradi tega ob 1.500.000 prometa samo pri njih.
Gabrijel |  04 .02. 2023 ob  09: 17
Še pred časom ste pisali na Regionalu, kako malo je bilo obiskovalcev na zadnjem teniškem prvenstvu v Portorožu. Zdaj pa bodo verjetno vsi nabijali, kako bi bilo super da igrišča odkupi občina. Kdo so nabijalci tovrstnih zgodb je pa jasno: od Slavkota France pa do predstavnikov najbolj vroče obalne familije (seveda iz ozadja prek različnih mišičnjakov . bolj in manj dobesednih.