NEDOBRODOŠEL OBISKOVALEC BLOKA V PORTOROŽU: Ležal na tleh in uriniral, za opozorila policistov se ni zmenil

Kronika

V petek popoldan je v enem od blokov v Portorožu na tleh ležal moški. Med ležanjem je uriniral, s svojim vedenjem pa vznemirjal mimoidoče in prebivalce bloka. Policisti so na kraju ugotovili, da na tleh leži pijan 35-letnik iz Škofljice. Kljub večkratnim ukazom naj preneha s kršitvijo, tega ni upošteval, med postopkom pa je ves čas nerazumljivo kričal na policiste in mimoidoče. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi mu še plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografije so simbolične. 

Policisti PU Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 133 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 385 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino in tri vlome, zaradi kršitev javnega reda je bilo 20 intervencij.

Ustavili več voznikov

V petek so v Postojni policisti zasegli osebni avto 22-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.50 so v Izoli ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila iz Strunjana. Napihal je 0,78 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V noči na soboto, ob 3.40, so na Bivju (avtocesta) policisti kontrolirali 26-letno voznico osebnega avtomobila, ki se je vračala domov iz službe. Alkotest ji je pokazal 0,71 mg/l alkohola. Sledi ji obdolžilni predlog.

V soboto popoldan so v Pradah ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,63 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 18. uri so v Hrvatinih ustavili voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22. uri so imeli policisti na počivališču avtoceste Ravbarkomanda, smer Ljubljana, v postopku 30-letnega voznika začetnika. Ker je napihal 0,79 mg/l, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Voznika so pridržali, sledi mu obdolžilni predlog.

V ponedeljek dopoldan so na Šmarski cesti v Kopru ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. Zvečer so, prav tako na Šmarski cesti, ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Kopra, pri katerem je bil odrejen hitri test pozitiven za kanabis. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 18. uri pa so v Kopru ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen alkotest pokazal 0,75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

14-letnik trčil v 8-letnico

V soboto ob 18.54 so bili policisti obveščeni, da je v Izoli padel motorist. Policisti so ugotovili, da je 14-letnik iz Dekanov zaradi nepravilne strani vožnje na kolesarski stezi z mopedom trčil v 8-letno deklico na kolesu. Pri tem se ni nihče poškodoval. 14-letniku sledi obdolžilni predlog.

Vlomilce je pregnal sosed

V vasi Klenik je v nedeljo nekdo poskušal vlomiti v hišo, vendar je storilce pregnal sosed. Policisti so po pridobljenih informacijah izsledili pobeglo vozilo na cesti od Košane proti Divači. Večkrat so ga hoteli ustaviti z modrimi lučmi, zatem pa je pobegli voznik najprej ustavil na izogibališču, nato pa polkrožno obrnil v levo in trčil v policijsko vozilo. Policisti so nadaljevali s sledenjem, pri Čepnem je pobegli voznik zapeljal s ceste v gozd. Tam so ga policisti nehali slediti. Pobegla osumljena so prijeli v vasi Čepno. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

V soboto so policisti v Abitantih obravnavali dva državljana Bangladeša, v Zabičah dva državljana Tunizije in enega državljana Alžirije, v Dolu pri Hrastovljah pa dva državljana Iraka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija