NEDELJSKA INVAZIJA MOTORISTOV NA OBMOČJU PU KOPER: Te kršitve so ugotovili policisti

Kronika

V minulih dneh smo poročali o več prometnih nesrečah z udeležbo motoristov, ki so se zgodile pretekli konec tedna. Lepo in toplo vreme je na območje Policijske uprave (PU) Koper privabilo večje število motoristov, zato so v nedeljo policisti poostreno nadzirali ravno njih. So se motoristi izkazali kot "pridni" ali "poredni" vozniki?

Policisti ocenjujejo, da se je v nedeljo po območju PU Koper vozilo kar med 2000 in 3000 motoristov. Ustavili so jih 82 in vse preizkusili z alkotestom. Pri enem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,48 mg/l izdihanega zraka, zaradi česar mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi prekoračene hitrosti in prehitevanja prek polne črte so izdali deset plačilnih nalogov, poleg tega pa še 11 opozoril zaradi manjših kršitev, so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti ob tem motoriste opominjajo na varnost, saj so le-ti veliko bolj ranljivi kot na primer potniki v osebnem vozilu. Svetujejo jim, da zahtevnost in dolžino poti prilagodijo svoji pripravljenosti, da prilagodijo hitrost in način vožnje razmeram na cesti, predvidevajo prometne dogodke in so izredno oprezni, naj držijo varnostno razdaljo in se zavedajo, da pri prehitevanju vozniku pred seboj hitro pridejo v mrtvi kot. Ob vsem tem seveda ne smejo pozabiti na tehnično brezhiben motor in odlične pnevmatike. "Naj bo potovanje zabavno, a končni cilj je, da prideš varno na ciljno destinacijo in nazaj! Za adrenalinske užitke pa raje izberi poligon," še dodajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija