NE ZAMUDITE PREMIERE: Nova podoba, nov okus, pravi istrski temperament

Koper

Refošk, to intenzivno, temno rdeče vino, ki v svoji mladosti kaže tudi razigrane vijolične odtenke, že stoletja domuje v naših krajih. Ravno v vinogradih Istre je našla ta sorta odlične pogoje za svojo rast. Bližina morja, obilica sonca in flišna zemlja ga polnita z neizmerno močjo, ki krepi in poživlja vse tiste, ki v kozarcu tega vinskega posebneža uživajo. Ravno zato ga imamo radi, tako vinogradniki in vinarji kot tudi ljubitelji rdečih sort in ravno zato je še vedno najbolj prodajano rdeče vino na slovenskem trgu. Vse pogosteje pa se znajde tudi na mizah izven slovenskih meja, kjer razkazuje svoj zapeljivi vonj, ki največkrat spominja na zrelo temno jagodičevje ter okus, ki očara s svojo sočno sadnostjo, polnostjo in harmoničnim pookusom.

V torek, 28. aprila, so v kleti Vinakoper napolnili prvo polnitev refoška Okusi Istre letnika 2019 v novi preobleki, s svežim in trendovskim dizajnom, ki pa ohranja pridih Istre.

Refošk iz linije Okusi Istre se postavlja z živahnim karakterjem, mladostnim značajem ter nežno vsebino. Je mehkejši in harmoničen, torej vino, s katerim lahko vedno preživite živahen dan ali pa umirjeni večer v dobri družbi.

Idealen je tudi za prvomajski čas, saj se odlično poda k jedem z žara, suhomesnatim izdelkom, rdečemu mesu, sardelcam na žaru, srednje dozorelim sirom … Možnosti je še veliko več. Ali ste na primer že kdaj poskusili pizzo ob kozarcu refoška? Ne bo vam žal!

Ne zamudite premiere novega letnika refoška v vseh prodajalnah Agrarie!

Priznali vam bodo 20-odstotni popust na vse refoške iz kleti Vinakoper, od danes pa vse do konca meseca maja.

Že Pasteur je napisal, da je vino najbolj zdrava in higienična pijača. Mogoče pa je v času, ko je večina novic namenjenih poročanju o virusih, le vredno prisluhniti starim modrostim učenjakov iz zgodovine, ki pravijo, da nam kozarec te žlahtne pijače lahko olajša marsikakšno tegobo. Menimo, da je vredno poizkusiti.

Iz kleti Vinakoper vam s kozarcem refoška kličejo dobesedno: "Na zdravje!"

Deli novico: