NE VESTE KOGA OBKROŽITI? Poskusite z Volitvomatom

Slovenija

Spletno orodje Volitvomat omogoča volivkam in volivcem, da preverijo, v kolikšni meri imajo podobne poglede na zahteve kot posamezne politične stranke. Na sodelovanje v projektu se je zaenkrat odzvalo 11 političnih strank, s spletnim orodjem pa želijo spodbujati volilno udeležbo, so danes povedali predstavniki iniciative Glas ljudstva.

Posamezniki lahko v Volitvomatu izrazijo svoje stališče glede 41 zahtev, na koncu pa prejmejo rezultat, ki jim pokaže, v kolikšni meri se njihova politična prepričanja skladajo s stališči strank, oziroma katera stranka je na vprašanja največkrat odgovorila enako. Na koncu si lahko posameznik ogleda tudi obrazložitve odgovorov, ki so jih napisale same stranke, je na današnji novinarski konferenci pojasnil Filip Dobranić iz inštituta Danes je nov dan.

Direktorica Umanotere Gaja Brecelj je povedala, da želijo s projektom razbiti mit, da so vse stranke iste, in da lahko preko spletnega orodja vsak volivec med strankami najde tisto, ki mu je najbolj vrednostno blizu. V sklopu projekta bodo 19. marca pričeli s potujočim festivalom demokracije Mi bomo odločali: Gremo volit!, na katerem bodo obiskali 12 krajev po Sloveniji.

Mlade želijo spodbujati k udeležbi na volitvah z dogodkom Volitve? A to se še hod?, na katerem bodo 23. marca v Hiši Evropske unije v obliki delavnice mladim predstavljali volitve in njihov pomen.

Jaša Jenull iz Protestne ljudske skupščine pa je pozval na udeležbo dogodka na Trgu republike 15. aprila, kjer bodo posamezniki lahko postavili vprašanja predstavnikom političnih strank. Jenull je izpostavil, da bodo na dogodek povabljeni predstavniki vseh strank, njihova udeležba pa bo po njegovem mnenju pokazala njihovo pripravljenost na soočenje z ljudmi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Jazbetz |  28 .03. 2022 ob  18: 17
Čim kdo v parlamentu podpira PC pogoj, to to očitni znak da je on hlapec globalistov in sovražnik človeštva. In taki na vodilnih položajih absolutno ne smejo bit.
Jazbetz |  28 .03. 2022 ob  17: 43
Ne veste koga volit, a bi radi boljše živeli?
Probajte NE volit enih in istih obrazov in če volite nove, se prej pozanimate kakšne veze imajo v ozadnju.

Ampak ena stvar je pri meni sigurna... Niti enega od teh starih mačkov nočem več videt v parmalentu.
alfa |  24 .03. 2022 ob  06: 19
o seveda vemo koga obkrožit , kar naj zaradi mene cel tv blokirajo,mislim da tokrat je JJ popušio
Resnica očem skrita |  17 .03. 2022 ob  20: 20
A mogoče veste, da v predvolilnem času od 21.3. do 9.5. vlada umika iz sporedov televizijske oddaje Studio City, Tarča in Tednik?
Tu gre za premišljen plan kako zatreti oddaje in novinarje ki so kritični do avtoritarne oblasti.