NE VESTE, KAJ POKLONITI PARTNERJU? Znanstveniki imajo rešitev

Trendi

Čeprav vsi menimo, da je včasih treba narediti korak dlje in se še malo bolj potruditi, da bi ljubljeni osebi izkazali ljubezen in pozornost, pa znanstveniki priporočajo, da smo veliko bolj enostavni.

Če spadate med ljudi, ki so v stresu zaradi praznikov in nakupovanja daril, si zdaj lahko oddahnete.

Smisel obdarovanja je osrečiti ljubljeno osebo, zato bi ob tem morali občutiti radost, ne pa stres. Stres, ki ga doživimo, ko ljubljena oseba odvije papir in zaslišimo: "Lepo, hvala!"

Da ne bo tudi vaše božično jutro videti takšno, so znanstveniki raziskali, kaj se zgodi, da dobronamerno obdarovanje izpade povsem zgrešeno. Udeležence raziskave so prosili, naj najdejo idealno darilo za partnerja. Ko so udeleženci bili v vlogi tistega, ki išče darilo, so verjeli, da morajo najti nekaj posebnega, celo tako posebnega, da ni na partnerjevem spisku želja.

S tem so mislili, da izkazujejo pozornost. Ko pa so se znašli v situaciji obdarovanca, so bili bolj veseli tisti, ki so dobili darilo s spiska svojih želja, kot pa nek 'alternativen' poklon.

V bistvu, so ugotovili znanstveniki, smo najbolj zadovoljni, ko od partnerja dobimo darilo, ki smo ga želeli. In običajno nam da partner že prej posredno vedeti, kaj si želi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija